BROJNA BLAGDANSKA DOGAĐANJA NA PULSKOJ TRŽNICI

Na degustaciju velika uskršnja fritaja sa šparugama


U subotu će se na gradskoj tržnici, uz glazbene note i tradicionalni gastronomski događaj pripremanja velike fritaje sa šparogama u velikoj pulskoj padeli tradicionalno obilježiti blagdanski dani. Fritaja će se početi pripremati već od 10 sati, a prvi gotovi pjati za degustaciju očekuju se oko 11 sati. In Vino Veritas zabavljat će posjetitelje tržnice na Trgu Prvog svibnja, a na 1. katu zgrade tržnice moći će se poslušati Acoustic Duo Blue Sky. Subotnje jutro obogatit će i članovi Slovenskog kulturnog društva "Istra" koji će demonstrirati svoju tradiciju obilježavanja Uskrsa.

Prigodan program za predblagdanski vikend prva je od aktivnosti koje će tijekom nastavka 2018. obilježavati proslavu 115. godišnjice otvorenja pulske tržnice. Naime, davne 1903. godine, točnije 1. travnja 1903. godine, otvorena je pulska tržnica na lokaciji i u ovom obliku kako je mi danas poznajemo.

U subotu, uz najavljenu veliku fritaju i glazbenu zabavu, tu će se moći naći proizvodi OPG-a Franjul sa suhomesnatim proizvodima koji dolaze iz Sv. Petra, Pršutane Bani sa suhomesnatim proizvodima iz Labina, OPG-a Stipančić s proizvodima od lavande (mirisna eterična ulja, hidrolati od lavande, sapunčići i prirodne kreme s lavandom), zatim delicije trgovine Marinena delicije i mirisne predmete od maslinovog drva OPG-a Brig. (B. P.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater