U PULI I U ROVINJU ODRŽAN FESTIVAL MORE NA DLANU

Dvodnevno slavlje poeta u dobrom raspoloženju


Dva dana u znaku pjesničkih druženja na više lokacija, poetskih performansa i ležernog kazivanja stihova, uz sudjelovanje domaćih i inozemnih pjesnika donijelo je ovogodišnje izdanje manifestacije More na dlanu - Stihovi šapuću školjci održano tijekom petka i subote u Puli i Rovinju u organizaciji KULTure sNOVA.

Program je započeo u petak u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula predstavljanjem knjige Nevie Kožljan "Škatulja ud spomeni". To je prvijenac ove barbanske autorice napisan dijalektom njezina kraja, a Kožljan je predstavila knjigu u narodnoj nošnji, uz pomoć Drage Draguzeta. U toj knjizi pjesme donose fragmente običaja i tradicije autoričina zavičaja, a u promociji je sudjelovao i harmonikaš Leonardo Rojnić.

U ovome su bloku predstavljene i knjige Frana Vajdića "Život ispod maske", Maje Heršak "Ožiljci" i Đurđice Marinić "Dan debele mačke". U večernjim satima festival je nastavljen ispred crkve sv. Antuna glazbeno-scenskim programom uz sudjelovanje brojnih umjetnika, među kojima su bili Drago Draguzet i Avelina Damijanjević.

U subotu se festival održavao u Rovinju gdje je predstavljena zbirka More na dlanu, s najboljim radovima s pjesničkog natječaja uoči ovih susreta, a potom je na raznim lokacijama održan program u znaku stihova.

U popodnevnim su satima predstavljena djela dvaju istarskih autorica, Vere Bosazzi "Oči koje sam volio", inače vrijedne rovinjske autorice, koja podjednako uspješno slika i piše, potom vodnjanske autorice Jasne Bulić "Zajedno u ljubavi" te Nikoline Sušnić "Oslobođena misao" i Mirzane Oašić Kodrić "Priče za male i velike".

Pokrovitelji su Grad Rovinj, TZ Rovinj, TZ Središnje Istre Pazin, uz pomoć crkve sv. Antuna, Gradske knjižnice i čitaonice Pula te Radio Istre.

Glavni organizator je Zdravko Odorčić, a suradnice su istarske pjesnikinje Vera Bosazzi, Slavica Lončarić, Neda Milenkovski i Davorka Flego, uz Nikolinu Sušnić te Rovinježe Ružu Rosi i Petra Šlata, suradnike organizacije Festivala.

Festivalske su programe vodile Lara i Hana Klapka, a na svakoj je lokaciji program imao drukčiji štimung, uvijek u znaku dobrog raspoloženja

Istarski autori

Od 238 prispjelih radova za zajedničku zbirku 7. međunarodnog festivala pjesnika More na dlanu odabrano je 200 pjesama autora iz Italije, Cipra, Kanade, Egipta, Francuske, Austrije, Njemačke, Bugarske, Australije, BiH, Makedonije, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Među njima su i istarski autori Davorka Flego (Pazin), Vera Bosazzi, Marija Sošić, Perica Šlat, Ruža Rosi, Vesna Milan, Mira Ružič Čikan, Nevenka Uljanić (Rovinj), Neda Milenkovski, Valentina Načinović (Labin), Drago Draguzet, Aleksandra Mandić, Slavica Lončarić (Pula), Branko Valić (Rakalj), Slavica Božićević (Rovinj/Švedska), Jasna Bulić, Dušica Ukota (Vodnjan), Nevia Kožljan, Dheeba Kožljan (Barban) i Branka Grakalić (Medulin/Zagreb).

(Vanesa BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini