PJESNIČKI FESTIVAL „MORE NA DLANU - STIHOVI ŠAPUĆU ŠKOLJCI“ BIT ĆE ODRŽAN U PULI I U ROVINJU 11. I 12. SVIBNJA

Sudjeluju brojni istarski autori


Sedmi međunarodni pjesnički festival „More na dlanu - stihovi šapuću školjci“ bit će održan u Puli i Rovinju 11. i 12. svibnja u organizaciji Udruga za promicanje kulture KULTura sNOVA i Kulturnog kruga Rovinj.

Tema Festivala je mir i tolerancija u svijetu, a posebna pozornost bit će dana istarskim pjesnicima, s temom očuvanja lokalnog jezika i kulture uopće. Također tiskana je zajednička zbirka pod nazivom „More na dlanu - Stihovi šapuću školjci“.

Na Festivalu će sudjelovati pjesnici iz raznih krajeva, uz predstavljanje 30-ak istarskih autora.

Nova izdanja

Festivalski program započinje u Gradskoj knjižnici u petak, 11. svibnja u 16.30 sati promocijom izdanja Kulture snova: „Škatulja ud spomeni“ Nevie Kožljan, „Život ispod maske“ Frana Vajdića, „Ožiljci“ Maje Heršak i „Dan debele mačke“ Đurđice Marinić.

Svečano otvaranje festivala održat će se od 20.30 sati ispred crkve sv. Antuna, a nastupit će Drago Draguzet i Avelina Damijanjević, Zdenko Jelčić, Antun Tudić i Vladimir Georgev. Nakon toga, oko 21 sat bit će predstavljena zbirka „More na dlanu“.

Dan kasnije, u rovinjskom Multimedijalnom centru održat će se predstavljanje zbirke „More na dlanu 2“, s naglaskom na istarske pjesnike, a od 12.

Od 16.30 sati u prostorima Zavičajnog muzeja Rovinj na rasporedu je preddstavljanje djela u izdanju Kulture snova, i to knjiga Vere Bossazi „Oči koje sam volio“, Jasne Bulić „Zajedno u ljubavi“, Nikoline Sušnić „Oslobođena misao“ i Mirzane Pašić Kodrić „Priče za male i velike“. U večernjim satima planiran je performans poezije, plesa i pjesme.

Glumci sudionici programa su Zdenko Jelčić i Antun Tudić, a u glazbenom dijelu sudjeluju Drago Draguzet i Avelina Damijanjević,

plesna grupa Walde, Udruga Ružin krug Vrbovec, Vladimir Georgev, a voditeljice programa su Laura i Hanna Klapka.

Pokrovitelji su Grad Rovinj, TZ Rovinj, TZ Središnje Istre Pazin, uz pomoć crkve sv. Antuna, Gradske knjižnice i čitaonice Pula te Radio Istre.

Međunarodna zbirka

Glavni organizator je Zdravko Odorčić, a suradnice su istarske pjesnikinje Vera Bosazzi, Slavica Lončarić, Neda Milenkovski i Davorka Flego, uz Nikolinu Sušnić, suradnicu organizacije Festivala.

Od 238 prispjelih radova za zajedničku zbirku 7. međunarodnog festivala pjesnika More na dlanu odabrano je 200 pjesama autora iz Italije, Cipra, Kanade, Egipta, Francuske, Austrije, Njemačke, Bugarske, Australije, BiH, Makedonije, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Među njima ima i mnoštvo autora iz Istre sa svojim pjesničkim radovima. Tu su Davorka Flego (Pazin), Vera Bosazzi, Marija Sošić, Perica Šlat, Ruža Rosi, Vesna Milan, Mira Ružič Čikan, Nevenka Uljanić (Rovinj), Neda Milenkovski, Valentina Načinović (Labin), Drago Draguzet, Aleksandra Mandić, Slavica Lončarić (Pula), Branko Valić (Rakalj), Slavica Božićević (Rovinj/Švedska), Jasna Bulić, Dušica Ukota (Vodnjan), Nevia Kožljan, Dheeba Kožljan (Barban) i Branka Grakalić (Medulin/Zagreb). (V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater