SVJETSKO PLESNO PRVENSTVO

Velikim defileom sudionika otvoren 6. plesni susret u Puli: Brojni plesači iz cijelog svijeta bore se za trofeje

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


Pred brojnom publikom najprije tijekom defilea na Trgu kralja Tomislava, a potom u do posljednjeg mjesta popunjenom Domu sportova Mate Parlov otvoreno je 22. IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko-modernom plesu. Do nedjelje za razne trofeje "borit" će se plesači i plesačice iz cijeloga svijeta, njih nekoliko stotina.

Defile je krenuo s Trga kralja Tomislava, uz pratnju Puhačkog orkestra grada Pule, a u Domu sportova predstavljeni su sve zemlje sudionice natjecanja. Publike je bilo zbilja puno, mnogi mali plesači i iz ostalih pulskih plesnih klubova, zajedno s roditeljima te drugi ljubitelji plesa došli su vidjeti otvorenje tog velikog plesnog spektakla.

Program dobrodošlice održan je uz defile predstavnika svake od zemalja uz himnu. Englezi su imali jako puno fanova, a najglasniji su bili Talijani, a njihovi fanovi su u publici u sav glas pjevali himnu.

Poljaci su ih skoro nadjačali potom prilikom defilea, a veliki su aplauz dobili i Ukrajinci, dok je prilikom predstavljanja domaćina, mnoštvo mališana, kao na nogometnoj utakmici, vikalo "Hrvatska, Hrvatska".

Prodefilirali su predstavnici Engleske, Mađarske, Italije, Litve, Moldavije, Poljske, San Marina, Srbije, Slovačke, Španjolske, Ukrajine i Hrvatske te potom i zastava plesne federacije, uz prisustvo pulske dogradonačelnice Ivone Močenić, te Tatjane Samuele Ban i Roberta Bana iz KUD-a TASA - Plesni studio Art Dance je, naime, suorganizator plesne manifestacije, zajedno s međunarodnom plesnom federacijom IDF (International Dance federation).

Na kraju programa uručit će se prijenosni pehar domaćinu sljedećeg Svjetskog prvenstva. Natjecanje će se odvijati na tri pozornice istodobno: A, B i C stageu, u 19 disciplina i šest kategorija, a sudit će 40-ak sudaca i sutkinja iz različitih zemalja.

Kao i na svim većim natjecanjima, svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije pa polufinala i finale. Pula je, podsjetimo, već bila domaćin ovoga natjecanja 2008., 2014., 2018., 2019. i 2022. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater