koncert ususret ljetu

Studenti i profesori pulske Muzičke akademije predstavili se i kao skladatelji

| Autor: Vanesa Begić
Harmonikaški orkestar i dirigentica Romina Peti (Snimila Vanesa Begić)

Harmonikaški orkestar i dirigentica Romina Peti (Snimila Vanesa Begić)


U danu, preciznije rečeno u večeri kada su zbivanja u Puli bila iznimno brojna, održan je koncert studenata Muzičke akademije u Puli u dvorani Akademije, u Domu hrvatskih branitelja.

Bio je to koncert za završetak akademske godine, ususret ljetu, oproštaj sa studentima koji će uskoro diplomirati, ali i prilika da se pokaže i dokaže koliko su studenti napredovali i rade vrijedno i marljivo te da se poneki studenti predstave i kao kompozitori, ali i profesori da budu ove večeri kompozitori. Bilo je tu i gostiju, kao i raznih kombinacija.

Na repertoaru su bila djela svjetski poznatih skladatelja, poznatih hrvatskih skladatelja, kao i domaćih snaga.

Neki od studenata kroz godine imaju zapaženu uzlaznu putanju, pred drugima je još prostora za napredak, ali pokazali su potencijal i trud. Budući da je riječ o mladim, sposobnim osobama, zasigurno ćemo još čuti o svima njima u pozitivnom kontekstu.

Nastupili su klavirski duo Antonio Bogojević i Luka Žibern, potom klaviristica Ana Šercer i zatim isto tako klaviristica Tea Holi, a Vanja Turner je sopranistica koju smo u zadnje vrijeme čuli u već nekoliko koncerata.

Neizostavan je i sve bolji Akademski harmonikaški orkestar, a njemu su se pridružili i Frano Živković, u kompoziciji koju je sam skladao, ovoga puta za gitarom, kao i kasnije sopranistica Ana Balog.

I za kraj skladba Branka Radića, profesora, kulturnog djelatnika, skladatelja ''Osculetur me'' te solisti sopranistica Ana Glasnović, Antonella Mendiković Đukić (alt), Josip Krajačić (tenor), Frano Živković (bas), Mješoviti zbor KUD-a ''Matko Brajša Rašan'', studenti studija Glazbene pedagogije i Solo pjevanja, te Akademski harmonikaški orkestar i dirigentica Romina Peti uz mentorstvo Denisa Modrušana. Dio te točke bili su i pijanistica Tea Holi, te udaraljkaši, profesor Vedran Vojnić i Dora Vojnić, Marin Roža i Mattia Mioli. Skladbe za harmonikaški orkestar je priredio izv. prof. art. Denis Modrušan.

Mentori solistima bili su dr. art. Melita Lasek Satterwhite, mr. art. Elda Krajcar Percan i mr. art. Lidija Horvat Dunjko, a korepetitor Robert Batelić.

Na programu su, uz navedena, bila i djela Hačaturjana, Zajca, Chopina, Domitrovića, Gotovca i Bobića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter