IDF Svjetsko prvenstvo

Ovog tjedna Pula domaćin velikog plesnog spektakla

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Od 22. do 26. svibnja u Puli će se održati 22. IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko-modernom plesu. Natjecanje će se održati u Domu sportova "Mate Parlov", a Pula je po šesti put domaćin velikom plesnom spektaklu u kojem će sudjelovati više od 2.000 plesača iz 30-ak zemalja svijeta.

Natjecanje započinje svečanim otvaranjem u srijedu u 14.30 na Trgu kralja Tomislava, gdje je predviđeno okupljanje svih sudionika natjecanja, koji će, uz pratnju puhačkog orkestra, u svečanoj povorci stići do Doma sportova "Mate Parlov" gdje će se održati svečani program dobrodošlice.

U svečanom programu predstavit će se i predsjednici svih federacija članica IDF-a (International Dance Federation), te suci koji će suditi na natjecanju. Na kraju programa uručit će se prenosni pehar domaćinu sljedećeg Svjetskog prvenstva. Natjecanje će se odvijati na tri pozornice istodobno: A, B i C stageu, u 19 disciplina i šest kategorija, a sudit će 40-ak sudaca i sutkinja iz različitih zemalja.

Svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije pa polufinala i finale.

Poslije svake kategorije slijedi dodjela nagrada, pehara za prvo, drugo i treće mjesto, te diplome od prvog do sedmog mjesta. KUD TASA - Plesni studio Art Dance je suorganizator plesne manifestacije, zajedno s međunarodnom plesnom federacijom IDF (International Dance federation).

- Zadovoljstvo nam je što smo do sada dobili priliku udomaćiti toliko vrhunskih plesnih grupa, plesačica i plesača iz cijelog svijeta. Pula će opet imati priliku uživati u petodnevnom plesnom spektaklu koji će uveseljavati naš grad. Mnoštvo plesača, plesačica, trenera, njihovih obitelji, pohodit će naš grad, i ponijeti sa sobom ono najljepše što naš grad Pula i Hrvatska nudi.

Ono što je važno napomenuti je da su mnogi koji su bili 2008., 2014., 2018., 2019. i 2022. godine, bili oduševljeni našim gradom, mnogi su se vratili u slobodnom aranžmanu i zbog toga dobar glas proširili i ostalima iz svoje zemlje, tako da će ovom prilikom boraviti duže u Puli, i ne samo u Puli nego će posjetiti i druge krajeve naše zemlje, kazala je u ime organizatora Tatjana Samuele Ban.

Ulaz se plaća, pa se mora izdvojiti 20 eura po osobi, po danu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter