dramski umjetnik

Boris Svrtan izveo monodramu "Moj slučaj" u sklopu boravka Matice Hrvatske u Umagu

| Autor: Zvonimir Guzić
(Snimio Zvonimir Guzić)

(Snimio Zvonimir Guzić)


U sklopu trodnevnog boravka Glavnoga odbora i Savjeta Predsjedništva Matice hrvatske u Umagu, u umaškoj Osnovnoj školi "Marije i Line" organizirana je monodrama "Moj slučaj" koju je izveo dramski umjetnik Boris Svrtan.

Članovi Glavnog odbora MH na čelu sa predsjednikom Mirom Gavranom, predstavnici ogranaka MH iz cijele zemlje, te mnogobrojna publika uživali su u liku i djelu Vlade Gotovca koje je u monodramu sabrao i odlično izveo Boris Svrtan.

Od samog djetinjstva, do političkog aktivizma gdje postaje vodeća intelektualna figura hrvatskog proljeća, te kao takav dva puta osuđivan na višegodišnju robiju, Svrtan nas crpeći podatke iz književne ostavštine Vlade Gotovca vodi kroz političarev život do vremena samostalne države Hrvatske u čijim početcima Gotovac drži jedan od svojih povijesnih govora.

"I znam, sasvim sigurno znam da ću u ovoj ljubavi i s ovom ljubavi, u ovom dostojanstvu i s ovim dostojanstvom živjeti i kad me ne bude i to je moja radost i to je moja snaga kao i svih vas. A neka ta snaga, neka ta ljubav i neka ta hrabrost vodi Hrvatsku." rekao je Gotovac u jednom od svojih posljednjih govora s kojim je Svrtan završio monodramu "Moj slučaj", zaradivši dugotrajan pljesak prisutnih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater