u Kinu Valli

"Uzor" otvorio Dane slovenskog filma

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


Dani slovenskog filma otvoreni su u ponedjeljak navečer u Kinu Valli projekcijom filma "Uzor".

Uz nastup mješovitog zbora Encijan Slovenskog kulturnog društva "Istra" pod vodstvom dirigentice Ine Jovanović Verbanac i uz korepetitoricu Anu Balog i gitaristu Tomu Divića, izveli su nekoliko prigodnih skladbi, a zatim su nazočne pozdravili potpredsjednik Vlade Republike Slovenije Matej Arčon, predsjednica Slovenskog kulturnog društva "Istra" Danica Avbelj i istarska dožupanica Jessica Acquavita uz riječi pohvale za rad i trud SKD "Istra" i sve manifestacije koje priređuje za prezentaciju slovenskog jezika i kulture u nas.

O važnosti filma "Uzor" govorila je i Nataša Šimunov, voditeljica Kina Valli, ističući da je nagrađen na festivalu u Portorožu. Film vrlo duboko i emotivno prodire u život jedne obitelji, njezine probleme, međuljudske odnose, ali i društvene odnose, školski sustav, živote mladih, a podloga svemu tome je ono razdoblje koje bismo svi najradije čim prije zaboravili - ono koronavirusa i lockdowna.

Gledati glavne likove s maskama, u doba korone, distance, mjera, rođendanska slavlja uz zamračene prostore i zavjese vraća uspomene na svježu prošlost i na ono razdoblje koja nam je uvelike promijenilo živote. I to pojačava dramatičnost same radnje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of