TEATAR FORT FORNO

"Jedna od sestara" Kordelije Paladin na istarskoj turneji: SVEČANA PREMIJERA U ČETVRTAK U BALAMA

Čak sedam uloga igra mlada osječka glumica Katica Šubarić, kojoj je to doktorski umjetnički praktični rad pod mentorstvom Roberta Raponje

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Katica Šubarić u prizoru iz predstave (Foto Osječko ljeto kulture)

Katica Šubarić u prizoru iz predstave (Foto Osječko ljeto kulture)


Humorna monodrama Kordelije Paladin "Jedna od sestara" u kojoj igra mlada osječka glumica Katica Šubarić, a kojoj je to doktorski umjetnički praktični rad pod mentorstvom Roberta Raponje, ovaj tjedan kreće na istarsku turneju, a na programu je svečana premijerna izvedba predstave u Balama na Bembo Festu - Prvom festivalu malih formi u četvrtak, 2. rujna u 20.30 sati.

Slavonska turneja

Predstava u režiji Roberta Raponje, iz produkcije Teatra Fort Forno, za koju je vizualni identitet oblikovao Davor Molnar svoju istarsku turneju počinje u Medulinu, u Arheološkom parku Vižula u srijedu, 1. rujna u 20 sati, a nakon Bala, slijedi izvedba u petak, 3. rujna u Vodnjanu u 21 sat. U Rovinju u Kazalištu Gandusio, na programu je u subotu 4. rujna u 20.30 sati, a u nedjelju 5. rujna igra u Draguzetima također u 20.30 sati. Istarska turneja bit će zaključena 6. rujna u Puli u Gimnaziji u 11 sati.

Nakon istarske, slijedi slavonska turneja, a "Jedna od sestara" igra u Đakovu, Požegi, Slatini, Belom Manastiru i Županji. Predstava je praizvedena je u Virovitici na Virovitičkom ljetu kulture 2020. godine, a igrala je na Vukovarskom kulturnom ljetu - Dani smijeha, Osječkom ljetu kulture, Kazališnoj manifestaciji KLIK Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, pred studentskom publikom na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku, te u Studentskom centru Osječkog sveučilišta.

- Humorna monodrama otkriva priču o nemirnoj, razigranoj, živahnoj studentici prava Ireni koja se odlučuje suprotstaviti ustaljenim viđenjima svijeta, pa i same sebe te živjeti

drugačije. Irenin je najveći problem što je u očima svojih roditelja prikazana kao prosječna, a takvom se i osjeća, kao "samo jedna od sestara", budući da je jedna od četiri sestre u obitelji koja je željela same sinove. Kroz radnju, Irena shvaća da je sve samo ne prosječna i odlučuje živjeti kako si je sama zamislila, bez ograničenja, ističe se u najavi predstave u kojoj Katica Šubarić, glavna glumica, utjelovljuje sedam uloga, žena, te promišlja o temama poput ženske ravnopravnosti ili jednakosti i postizanja ciljeva koji su pred nama.

Unutarnji svjetovi

"Zašto smo zbog ljudi kojima je nepojmljivo naše biće osuđeni skrivati svoje unutarnje svjetove, istinu o sebi? Čemu strah od toga da nećemo uspjeti zadovoljiti potrebe drugih ljudi, da nećemo ispuniti očekivanja onih do kojih nam je nam je jako stalo?", samo su neka od pitanja za čijim odgovorima traga studentica Irena u humornoj monodrami "Jedna od sestara" Kordelije Paladin.

Dodajmo i da će premijera u Balama biti na Trgu Tomaso Bembo, a u slučaju kiše u kinu u Balama, uz degustaciju baranjskih vina proizvođača Kolara i donacija umjetničkog fotografa Marija Romulića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter