istarsko narodno kazalište

Veljača u pulskoj kazališnoj kući: Koncerti, gostovanja i premijere, uz pokoju reprizu

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Predstava Teatra EXIT - "Početak" (Promo)

Predstava Teatra EXIT - "Početak" (Promo)


Program za veljaču u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula u znaku je zanimljivih gostovanja te već tradicionalnog koncerta Tamare Obrovac.

Nastavak sezone "Oda mladosti" je krenula s reprizama predstave "Majka i dijete".

Potom 9. veljače na programu je predstava "Početak" prema tekstu Davida Eldridgea. U režiji Aide Bukvić, glume Dijana Vidušin i Dražen Šivak. Predstava je nastala kao koprodukcija Teatra EXIT i Doma kulture Kristalna kocka vedrine - Gradsko kazalište Sisak.

"Nakon tuluma, u neredu gdje je svaki tanjur upotrijebljen, a svaka čaša poluprazna ili polupuna, skoro pa poljubac. Možda poljubac. Njih dvoje dovoljno mamurni od tuluma i umorni od prošlosti koju nose. Toliko različiti, a opet slični u svojoj usamljenosti, jer usamljenost je jedino što ih spaja. Usamljenost koja paralizira u svojim strahovima, sjećanjima na loša iskustva i lijepe uspomene pretvara u crno bijeli nostalgični film koji se više nikada neće ponoviti. Postoji li u takvom stanju duboke uronjenosti u vlastitu samoću prostor za hrabro prepuštanje u neki novi odnos, novi početak? Je li nepristojno nadati se novoj ljubavi ili možda samo novom poljupcu? Drama "Početak" u gotovo realnom vremenu voajerski nas uvlači u početak jednog odnosa, jednog prijateljstva, možda i ljubavi. Je li kasno da život (ponovno) počne?" navedeno je u opisu predstave.

Potom, 10. veljače, u programu "Samo najbolje" nastupa Porin kvartet u sastavu Ivan Novinc i Val Bakrač, violinisti/Lucija Brnadić, violistica/Neva Begović, violončelistica. Godine 1998., u sastavu razreda komorne glazbe prof. Mladena Sedaka, na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji osnovan je Gudački kvartet Porin. Svirat će skladbe Š. Slavenskog: "Šest narodnih suita", Miletićeve "Folklorne kasacije", te Haydnov "Gudački kvartet u C-duru,op. 33, br. 3" i Borodinov "Gudački kvartet u D-duru, br. 2".

Za Valentinovo, 14. veljače, Tamara Obrovac će na svom tradicionalnom godišnjem koncertu predstaviti novi glazbeni projekt i suradnju s talijanskim pijanistom Stefanom Battaglia pod nazivom "Apoxyomenos recomposed", o čemu više u članku posvećenom Valentinovu u Puli.

Tribina Svetlane Slapšak održat će se 17. veljače, a predstava "U agoniji", prema tekstu Miroslava Krleže, održat će se 20. veljače. Glume Igor Golub, Vlasta Golub, Goran Koši, Irena Tereza Prpić i Goran Smoljanović.

Repriza predstave "One" Andree Gotovina održat će se 24. i 26. veljače. Sudjeluju Anna Štifanić, Barbara Jessica Bahtak, Lena Devedžić, Lucija Radolović, Nina Brajković, Petra Mohorović, Petra Trajčeski, Rina Renier i Zora Cvijanović.

Za kraj mjeseca, 29. veljače, na programu je "Bog masakra" Yasmine Reza. Glume Darko Japelj, Luka Mihovilović, Dean Krivačić i Nika Ivančić. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum