PROGRAM ZA LISTOPAD INK PULA

Od predstava za sve generacije do klasike i jazza


Objavljen je program za listopad Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula koji se sastoji od repriza, gostovanja ali i koncerata, no među predstavama naći će se ponešto za sve generacije, a na svoje će doći ljubitelji drama, ali i komedija.

Od danas do subote 6. listopada na rasporedu su radionice kazališta potlačenih za nastavnike "Pulski forum 2018." koje će voditi profesor opće i socijalne pedagogije na Sveučilištu u Bologni dr. Alessandro Tolomelli i pučki pravobranitelj i pedagog Alessandro Zanchettin.

Program se nastavlja reprizama nedavno na Maloj sceni premijerno prikazane drame "Bizon i sinovi" Pauline Mol i Moniem Merx u režiji Gee Gojak, u utorak, 9. listopada u 20 sati i u srijedu 10. listopada u 12.30. U četvrtak 11. listopada u 10 sati u Pulu, stižu susjedi iz Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke čiji će ansambl Talijanske drame održati predstavu "Felici e contente - I živjele su zauvijek sretno" Corrada Premude u režiji Giorgia Amodea. Nakon Riječana, na pozornicu gradskog kazališta opet se vraćaju pulske snage i to s reprizom predstave "Sluškinje" Jeana Geneta u režiji Damira Zlatara Freya i to u četvrtak, 18. listopada i petak, 19. listopada u 20 sati. Zagrebačko gradsko kazalište Komedija predstavit će u ponedjeljak 22. listopada svoju interpretaciju Gogoljevog klasika "Revizor" u režiji Dražena Ferenčine, a u glumačkom ansamblu su i Puljanka sa zagrebačkom adresom Nina Kaić Madić i rođeni Pazinac Dražen Bratulić.

Dva dana kasnije pozornicu INK-a i dalje će držati Zagrepčani (doduše s pulskim glumcem Radom Radolovićem u glavnoj ulozi) i to Kazalište Dubrava, koje dolazi s predstavom "20000 milja pod morem" inspiriranu klasikom Julesa Vernea, a režije se latio Mario Kovač. Izvedbe su na programu u utorak, 23. listopada u 11 i 18 sati te u srijedu 24. listopada u 9.30 i 11 sati.

Scena Gorica donosi predstavu sličnog naziva kao riječka Talijanska drama - "I živjele su sretno…?", no ovaj put radi se o tekstu Nine Horvat koji se bavi brakom, a koji je režirala Frana Marija Vranković. Predstava je na programu u petak 26. listopada u 20 sati.

Kraj mjeseca u INK-u bit će ipak u znaku glazbe. Prvo u subotu, 27. listopada u 20 sati nastupa Simfonijski orkestar regije Friuli-Venezia Giulia. Mitteleuropa orchestra pod ravnanjem Adriana Martinollija D'Arcyja, a sa solo violinisticom Laurom Bortolotto izvest će skladbe Schumanna, Illersberga i Schuberta. Konačno, u sklopu Backstage Live Pula festivala u ponedjeljak, 29. listopada u 20 sati stiže sa svojim bendom vrsni izraelski basist, pjevač i skladatelj Avishai Cohen koji će u INK-u opet okupiti ljubitelje jazza. (M. RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini