KULTERRA RADIONICA U SVETVINČENTU

Trendovi upravljanja kulturnom baštinom u okvirima održivog turizma

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Gradara, proglašen najboljim povijesnim gradićem u Italiji

Gradara, proglašen najboljim povijesnim gradićem u Italiji


U sklopu Integriranog razvojnog programa KulTERRA – Revitalizacija istarskih kaštela Morosini-Grimani i Petrapilosa, ovog će se petka u Svetvinčentu u Mediteranskom plesnom centru, održati treća radionica namijenjena konzervatorsko-restauratorskoj struci, lokalnom stanovništvu i turističkim djelatnicima. Radionica pod nazivom "Ključni trendovi upravljanja kulturnom baštinom u okvirima održivog turizma" započinje u 9.45 sati, a tijekom dana biti će obrađene teme iz područja upravljanja kulturnom baštinom u svrhu turističke promocije destinacije u okvirima održivog turizma.

U uvodnom izlaganju predstavnika Općine Svetvinčenat bit će riječi upravo o projektu KulTERRA, nakon čega će dr. Irena Ateljević iz Instituta za turizam održati prezentaciju pod nazivom "Transformacijska uloga turizma u 21. stoljeću". Ostali predavači predstavit će uspješne primjere dobre prakse upravljanja kulturnom baštinom temeljenoj na kulturnom identitetu u okvirima održivog turizma. Filipo Gasperi, načelnik talijanske Općine Gradara, predstavit će Gradaru, proglašen najboljim talijanskim povijesnim gradićem u 2018. godini, Jesenka Ricl predstavit će primjer Osječke Tvrđe kao utvrde kulture, poduzetništva i turizma, dok će radionica biti zaključena predavanjem Darka Komše, ravnatelja Arheološkog muzeja Istre, koji će u svom izlaganju predstaviti načine upravljanja, zaštite i prezentacije arheološke baštine Grada Pule. Radionicu će moderirati Manuela Hrvatin, certificirana interpretatorica baštine.

Cilj ovih radionica, održanih u sklopu Integriranog razvojnog programa KulTERRA, je da se potaknu konzervatori, povjesničari i turistički djelatnici na komunikaciju i sinergiju kako bi zajednički ostvarili ciljeve što kvalitetnije valorizacije i interpretacije kulturne baštine. Ovom će se radionicom zaključiti ciklus od sveukupno tri radionice s ciljem osmišljavanja i promocije sadržaja koji će obogatiti kulturno-turističku ponudu objekata uključenih u projekt, uključivanjem lokalne zajednice i dionika na destinaciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini