DOGAĐAJ KOJI JE PRENERAZIO ISTRU

Ravnateljica medulinske škole nakon premlaćivanja dječaka u njezinoj ustanovi: "DVORIŠTE JE VELIKO. DEŽURNI UČITELJ JE BIO TAMO, ALI NIJE VIDIO ŠTO SE DOGAĐA"

| Autor: Marcello ROSANDA
Ravnateljica Pinzan Chiavalon i medulinska škola

Ravnateljica Pinzan Chiavalon i medulinska škola


Nemila scena napada grupe djece na dječaka u Medulinu ispred osnovne škole, o kojoj piše Glas Istre, dogodila se za vrijeme velikog odmora, točnije od 10.35 do 10.40 sati. Sve je završilo, kao što je poznato, na videu, kojeg nećemo objaviti zbog osjetljivosti situacije.

Jučer se oglasio i načelnik Medulina Ivan Kirac, a ravnateljica OŠ Mate Demarin Emanuela Pinzan Chiavalon izrazila je tugu i žaljenje.

- Za vrijeme velikog školskog odmora u prostoru vanjskog igrališta matične škole počinjeno je vršnjačko

nasilje nad učenikom škole od strane nekolicine učenika. Također, učenici su isto nasilje neovlašteno snimali i distribuirali. U svoje ime i ime svih zaposlenika Škole najstrože osuđujem ovaj događaj te svaku vrstu nasilja, kako verbalnog, tako fizičkog i psihičkog, kazala je Pinzan Chiavalon i dodala da poduzimaju sve mjere i aktivnosti usmjerene prema sprječavanju i suzbijanju nasilja u okvirima ovlasti škole, sukladno propisima.

- Uspostavili smo aktivnu suradnju s nadležnim institucijama, te ćemo prema svim sudionicima događaja, nakon utvrđenja svih činjenica, a zbog neprihvatljivog ponašanja u svrhu poticanja na odgovorno i primjereno ponašanje, primijeniti pedagoške mjere sukladno Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera, najavila je Pinzan Chiavalon.

Na pitanje zašto su djeca očigledno bila prepuštena sama sebi, ona odgovara da - nisu.

- Djeca nisu bila prepuštena sama sebi kao što to nikada i nisu. Školsko dvorište je iznimno veliko, oko 4.500 kvadrata, te dežurni učitelj u tom trenutku nije vidio događanje s obzirom da se nalazio na drugom dijelu dvorišta. Čim je uočio nasilje, odmah je poduzeo sve mjere da se prekine i zaustavi nasilno postupanje, te je odmah potražio pomoć drugih djelatnika škole i mene, na što smo odmah reagirali i poduzeli sve aktivnosti i mjere sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima, a koji postupak još uvijek traje, zaključila je Pinzan Chiavalon.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater