RAVNATELJICA OŠ MEDULIN

"Čvrsto vjerujem da će optužnica biti odbačena. Postupili smo po Protokolu"

| Autor: Marcello ROSANDA
Emanuela Pinzan Chiavalon (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Emanuela Pinzan Chiavalon (snimio Milivoj MIJOŠEK)


"Optužnica je podignuta, iako mi je teško razumjeti zašto je to učinjeno", kaže ravnateljica OŠ Mate Demarin u Medulinu, Emanuela Pinzan Chiavalon.

"Ostaje za vidjeti hoće li, kao takva, biti potvrđena ili odbačena. U slučaju za koji me se nepravedno tereti, postupili smo sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima, što je razvidno iz konstruktivne atmosfere i dobrih odnosa među djecom u školi te ono najbitnije, sva djeca u školi su dobro i nisu ni na koji način ugrožena. Žao mi je što su učenici, svi djelatnici škole i njihovi roditelji, i dalje izloženi pritiscima, te se tako dodatno narušava skladan rad i odnos medu učenicima, ugled škole, cijele zajednice i mene osobno", kaže Pinzan Chiavalon.

Dodaje da je njezina ustanova primjer uspješne škole s izuzetno kvalitetnim kolektivom učenika i učitelja, na koji je jako ponosna.

"Svi koji me poznaju znaju da su mi zaštita i dobrobit djece na prvom mjestu i da uvijek postupam isključivo vodeći računa o najboljem interesu djece i svojih učenika", dodaje Pinzan Chiavalon.

Na pitanje hoće li podnijeti ostavku, nije odgovorila decidirano.

"Apsolutno se, kao institucija, ne smatramo krivima obzirom da su sva djeca dobro. Postupali smo sukladno svim propisima te vjerujem da će optižnica biti odbačena", kaže ravnateljica.

Na pitanje ako će onda podnijeti ostavku u slučaju potvrđivanja optužnice, rekla je da joj je teško prejudicirati odluke Suda obzirom da joj je uopće nevjerojatno da je do ovoga došlo.

"Čvrsto vjerujem da će optužnica biti odbačena. Moji odnosi sa Školskim odborom, Vijećem roditelja i općinama, kao i sa svim učenicima i djelatnicima Škole su izvrsni. Mandat mi traje do 12. studenog 2023. i odradit ću ga profesionalno, kao i do sada", rekla je Pinzan Chiavalon za Glas Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum