vremenska prognoza za istru

Popodne moguć pljusak na istarskom području

| Autor: Glas Istre, Petar Radovan / Istramet, Hina
Ilustracija (Snimio: Milan Đekić)

Ilustracija (Snimio: Milan Đekić)


Pretežno sunčano uz mjestimice umjerenu naoblaku, a najviša dnevna temperatura uglavnom od 21 do 26 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za nedjelju.

Uz umjeren razvoj oblaka moguć je poneki poslijepodnevni pljusak, ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj, na širem riječkom području te u unutrašnjosti Istre. Ujutro na kopnu ponegdje magla.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni.

Za sutra DHMZ prognozira djelomice sunčano, u Dalmaciji i pretežno sunčano. U unutrašnjosti se u ponedjeljak očekuje razmjerno vjetrovito uz umjeren, u gorju na udare mjestimice i jak jugozapadni vjetar. Na Jadranu će puhati većinom umjereno jugo, uz obalu i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka bit će u ponedjeljak većinom od 9 do 14, u gorskim predjelima i niža, a najviša između 21 i 26 °C.

IstraMetova prognoza za Istru

NEDJELJA - Djelomice sunčano vrijeme, oko Učke i u gorju uz mogućnost pojave rijetkih lokalnih pljuskova. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 6 do 11 °C, dnevne vrijednosti između 20 i 25 °C.

PONEDJELJAK - Djelomice sunčano vrijeme. Puhat će većinom umjeren, a u gorju povremeno jak jugozapadnjak i jugo. Jutarnje temperature zraka od 7 do 12 °C, dnevne vrijednosti između 20 i 25 °C.

UTORAK - Djelomice sunčano do pretežno oblačno, ali ne i posve stabilno vrijeme. Uz više oblaka ponajprije u kopnenom području može biti mjestimične kiše i pljuskova. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 10 do 15 °C, dnevne vrijednosti između 20 i 25 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater