Obiteljsko i sportsko druženje

MEĐUNARODNI DAN OBITELJI U BUZETU. Najveća nagrada su dječji smijeh i zadovoljstvo

U jedanaestom izdanju Obiteljske olimpijade sudjelovala su djeca zajedno s roditeljima, rekordan broj ekipa, čak 54 obitelji * Zastavu Obiteljske olimpijade u svečanom mimohodu ponijele su obitelj Vedrana Radovića koja na olimpijadi sudjeluje od 2012. godine, obitelj Černeha sa svega godinu dana manje "olimpijskog" staža

| Autor: Gordana Čalić Šverko
Obiteljska olimpijada (snimila Gordana Čalić Šverko)

Obiteljska olimpijada (snimila Gordana Čalić Šverko)


Bacali su loptice, nizali kuglice, trčali… A što je najvažnije, cijelo poslijepodne proveli u igri, zabavi i opuštenom ozračju, družeći se na travnjaku nogometnog stadiona, veliki i mali, ravnopravno, rame uz rame, djeca i njihovi roditelji, sudionici Obiteljske olimpijade kojom je u Buzetu - gradu prijatelju djece, obilježen Međunarodni dan obitelji, ove godine pod sloganom "Obitelj i urbanizacija".

U jedanaestom izdanju Obiteljske olimpijade, već su tradicionalno sudjelovala djeca predškolskog uzrasta starija od četiri godine do 4. razreda osnovne škole zajedno s roditeljima, rekordan broj ekipa, čak 54 obitelji.

Svibanjski program natjecateljsko-zabavnog sadržaja otvorio je gradonačelnik Damir Kajin, a zastavu Obiteljske olimpijade u svečanom mimohodu ponijele su obitelj Vedrana Radovića koja na olimpijadi sudjeluje od 2012. godine, obitelj Černeha sa svega godinu dana manje "olimpijskog" staža, a kao znak solidarnosti s Ukrajinom, zastavu im je pomogla nositi i ukrajinska obitelj Losinskiye koja je ujedno i sudjelovala na natjecanju.

Za buzetsku olimpijadu doslovno vrijedi geslo kako nije važno pobijediti već sudjelovati, jer daleko veća nagrada od medalja su dječji smijeh i zadovoljstvo. No ipak prenesimo da su prvoplasirane obitelji u 9 igara ukupno osvojile 27 medalje s logom buzetske olimpijade.

U kategoriji djece predškolskog uzrasta medalje u igri Loptice osvojili su prvoplasirana obitelj Ravnić, drugoplasirana Fabijančić, te trećeplasirana Tarandek. U igri Nizanje kuglica, prvo mjesto zauzela je obitelj Bernobić, drugo Medica, a treće Pavletić. U igri Traži, traži pa ćeš naći, prva je obitelj Grđan, druga Bartolić, a treća Pavletić. Najbolja je u igri Pripremi voćnu salatu bila obitelj Klarić, na drugom je mjestu Sinčić, a na trećem Prodan.

U kategoriji djece školskog uzrasta, prvi i drugi razred, medalje su u igri Pločice i krugovi, osvojili prvoplasirana obitelj Jermaniš, drugoplasirana Vodopija - Ivaniš i trećeplasirana Losinskiye. U igri Slovo po slovo…riječ po riječ…znak po znak = rečenica, prvo mjesto zauzela je obitelj Sirotić, drugo Tirello i treće Majcan. U igri Traži, traži pa ćeš naći, prva je bila obitelj Degmečić, druga Ratoša, a treća Majcan.

U kategoriji djece školskog uzrasta, treći i četvrti razred, medalje su u igri Znam koji je sport, osvojili prvoplasirana obitelj Rupena, drugoplasirana Alić i trećeplasirana Černeha. U igri Gledaj, pamti, piši prva je bila obitelj Rupena, druga Bernobić, a treća Černeha.

Obiteljska olimpijada ove je godine realizirana u sklopu projekta "Sport u zajednici" kojeg provodi Sportska zajednica Grada Buzeta. Tako se Taekwon-do klub "Buzet" odlučio za kratku demonstraciju tehnika i borbi. Posebno mjesto u timu ima dvoje aktualnih reprezentativaca Noa Šveger i Ana Nemarnik koji su u sastavu reprezentacije branili boje Hrvatske na europskom prvenstvu.

Na parkiralištu uz nogometni stadion istovremeno se predstavio Auto klub "Buzet autosport". Uz ostale sadržaje najavio je utrku Signum max Formula driver koja se u Buzetu održava 21. i 22. svibnja. Posjetitelji su imali prilike sjesti u izložene trkaće aute, ali i naučiti ponešto o sigurnosti u autosportu. Auto klub je pripremio i nagradnu igru, ali i zanimljivu mini utrku "Gymkhana z vozići".

Organizatori svibanjskog programa su Grad Buzet i Sportska zajednica Grada Buzeta, a suorganizatori: Dječji vrtić "Grdelin", Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja", Turistička zajednica, Društvo "Naša djeca", Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", Udruga Mali veliki mikrofon, Srednja škola Buzet i Vatrogasna mladež DVD-a. Prijatelj ovogodišnje olimpijade je gradski komunalac "Park".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum