U ponedjeljak

Obiteljsko i sportsko druženje u Buzetu: Za Obiteljsku olimpijadu pristiglo rekordnih 66 prijava

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa, u vremenu brojnih izazova koje suvremeno društvo stavlja pred obitelji, Obiteljska olimpijada organizira se s ciljem poticanja zajedničkih aktivnosti roditelja i djece, kako bi proveli nekoliko sati zajedno u igri, zabavi i u opuštenom ozračju

| Autor: Gordana Čalić Šverko
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


U povodu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, u Buzetu se nakon dvije godine stanke, u svom jedanaestom izdanju ponovo održava Obiteljska olimpijada, program natjecateljsko-zabavnog sadržaja za koji su ove godine buzetske obitelji pokazale poseban interes. Za natjecanje u kojem sudjeluju djeca predškolskog uzrasta starija od četiri godine do 4. razreda osnovne škole zajedno s roditeljima, pristigao je rekordan broj od 66 prijava. Obiteljska olimpijada održat će se na Nogometnom stadionu u Buzetu, u ponedjeljak s početkom u 17 sati.

- Nakon dvije godine pandemije, u vremenu brojnih izazova koje suvremeno društvo stavlja pred obitelji, Obiteljska olimpijada organizira se s ciljem poticanja zajedničkih aktivnosti roditelja i djece, da roditelji i djeca provedu nekoliko sati zajedno u igri, zabavi i opuštenom ozračju jer je u užurbanome ritmu svakodnevice, kada su roditelji pritisnuti obavezama, svaki trenutak proveden u krugu obitelji dragocjen i neponovljiv, a nagrada koju dječji smijeh i zadovoljstvo donose - neprocjenjivi, naglasila je resorna gradska pročelnica Elena Grah Ciliga.

Idejni začetnik Obiteljske olimpijade bilo je buzetsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, organizatori su Grad Buzet i Sportska zajednica Grada Buzeta, a suorganizatori: Dječji vrtić "Grdelin", Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja", Turistička zajednica, Društvo "Naša djeca", Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", Udruga Mali veliki mikrofon i Srednja škola Buzet.

Ove se godine program Obiteljske olimpijade realizira u sklopu projekta "Sport u zajednici" koji provodi Sportska zajednica Grada Buzeta. Kako bi se u promovirali buzetski sportski klubovi, na svečanosti otvaranja Obiteljske olimpijade, Taekwon-do klub "Buzet" prezentirat će svoj sport kratkom demonstracijom tehnika i borbi, a posebno mjesto u timu imaju dvoje aktualnih reprezentativaca od kojih je jedan osvojio srebro na nedavno održanom Europskom prvenstvu.

Prije samog natjecanja i tijekom natjecanja, na parkiralištu uz Nogometni stadion, u isto vrijeme predstavit će se i Auto klub "Buzet autosport" koji će uz ostale sadržaje najaviti utrku Signum max Formula driver koja se u Buzetu održava 21. i 22. svibnja. Posjetitelji će imati prilike sjesti u izložene trkaće aute, ali i naučiti ponešto o sigurnosti u autosportu. Tako će biti izložene dječja autosjedalica i trkaće sjedalo da se može usporediti stil i način vezanja.

Posebno zanimljive djeci će zasigurno biti kacige s radio vezom koju koriste rally vozači pa će na trenutak moći odjuriti u svijet mašte na brze staze zajedno sa svojim prijateljem ili prijateljicom. Auto klub priprema i nagradnu igru, ali i jednu zanimljivu mini utrku "Gymkhana z vozići" kojom će najaviti jednu od atrakcija koje priprema za auto utrku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater