IDEOLOŠKI SUKOB NA LABINŠTINI

Gradonačelnik Glavičić, Udruga antifašista i Društvo Josp Broz Tito odgovorili HVIDR-i: "OVDJE IONAKO NIKAD NIJE BILO KOMUNIZMA"

| Autor: Branko BIOČIĆ
Šoht Labin - Ilustracija

Šoht Labin - Ilustracija


Labinski gradonačelnik Valter Glavičić osvrnuvši se na priopćenje Labinske HVIDRE-a je rekao

- Labinština je područje koje je poznato upravo po Labinskoj republici kao temelju antifašizma cijele Europe. Nakon toga je u drugom svjetskom ratu veliki broj boraca sa Labinštine krenuo u narodnooslobodilački pokret i na nama mladima je da se to ne zaboravi pa tako mi i danas obilježavamo sve bitne datume vezane za NOB. Uvijek u suradnji s udrugom antifašista ali uvijek pozivamo i sve druge udruge kako iz NOB-a tako i one proizašle iz Domovinskog rata. Drago nam jer da su se svi uvijek odazivali osim HVIDRE koja ne dolazi iz nekih svojih razloga. I dalje ćemo s ponosom na Labinštine obilježavati sve važne datume iz NOB-a i Domovinskog rata, rekao je Glavičić. Komentar su imali i Severino Franković, predsjednik Udruge antifašista Labinštine te Josip Bepi Hrvatin, predsjednik Društva Josip Broz Tito iz Labina.

-Ja sam sa HVIDR-om i njihovim predsjednikom do sada dobro surađivao. Čak smo prošle godine zajedno obilježili Dan antifašističke borbe i Dan Domovinske zahvalnosti. Mislim da se oni ne mogu izdvajati od ostalih ljudi, ideja i mišljenja. Oni vide samo Domovinski rat, ja poštujem Domovinski rat, svaki je rat nesreća za narod ali ne možemo reći da se ljudi nisu borili i u drugom svjetskom ratu stvarajući ovu državu. Žao mi je da imaju takvo mišljenje, ne mislim tu samo na HVIDRU nego i na neke druge udruge i borce iz Domovinskog rata. Očekivao sam našu bolju suradnju i da zajedno nastavimo tradicionalno obilježavati bogatu revolucionarnu i antifašističku povijest Labinštine, rekao je Severino Franković, predsjednik Udruge antifašista Labinštine. Josip Bepi Hrvatin, predsjednik Društva Josip Broz Tito Labinštine je dodao

-Ne vidim razloga da ne pristupaju zajedno s ostalima obilježavanju datuma iz naše povijesti. Oni su protiv komunizma iako komunizam nikada nije u prošlosti postojao na ovim prostorima. U Jugoslaviji smo gradili socijalizam na naš način, bio je to samoupravni socijalizam a komunizam kao pojam nije postojao. Do sada smo uvijek svi zajedno sudjelovali u obilježavanju raznih datuma i ne vidim razloga da tako ne bude i ubuduće, zaključio je Hrvatin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini