42. OBLJETNICA TITOVE SMRTI

JOSIP HRVATIN IZ LABINA: Da je Tito danas živ, ne bi bilo rata u Ukrajini 

| Autor: Branko Biočić
42. obljetnica Titove smrti u Labinu

42. obljetnica Titove smrti u Labinu


Prije 42 godine, 4. svibnja 1980. godine u 15.05 objavljeno je da je umro Josip Broz Tito, predsjednik bivše države Jugoslavije. Danas su se na 42. obljetnicu od tog događaja kod Titove biste u Labinu okupili štovatelji njegova lika i djela iz labinskog Društva "Josip Broz Tito" te uz minutu šutnje položili cvijeće.

Događaju je u ime Grada Labina nazočio i Borjan Batagelj, pročelnik gradskog odjela za društvene djelatnosti, a prisutnima se obratio predsjednik Društva Josip Hrvatin.

-Ove godine uz ovaj datum obilježavamo i 130. obljetnicu Titova rođenja pa ćemo se 14. svibnja okupiti opet u Fažani na Titovim danima gdje će doći i njegovi štovatelji iz Društva Josip Broz Tito iz Izole i talijanskog AMPIA, jedan autobus iz Međimurja, a poziv je upućen svim društvima u Hrvatskoj. Mi ljudi iz srednje i starije generacije koji smo živjeli u njegovo vrijeme i danas se okupljamo i družimo kako bi mu odali počast. Tito je bio veliki državnik, znaju ga i cijene svugdje u svijetu bez obzira koliko ga danas pokušali ocrniti ali to im neće uspjeti. On je zajedno sa Nehruom i Naserom osnovao pokret nesvrstanih koji je bio tampon između istoka i zapada. Da je Tito danas živ, on i nesvrstani ne bi dozvolili da se događa ovakva situacija u svijetu i rat u Ukrajini, rekao je Josip Hrvatin te najavio da će za nekadašnii dan mladosti u Kumrovec otići dva autobusa iz Labina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini