ISTIČE DA JE BIO U JEDNOJ STRANCI, ALI VIŠE NIJE

ALJOŠA UKOTIĆ, novi ravnatelj JU Kamenjak, otkriva svoj glavni cilj i plan: "ZA KAMENJAK MORAJU ZNATI SVI, KAO ZA BRIJUNE"

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Aljoša Ukotić (Neven LAZAREVIĆ)

Aljoša Ukotić (Neven LAZAREVIĆ)


Ne, nisam član nijedne stranke. Bio sam jedno vrijeme, nije bitno koje, ali više nisam. Shvatio sam da mi to ne treba da bih radio nešto dobro za lokalnu zajednicu, kaže Ukotić

Nakon posljednjeg u nizu skandala u Javnoj ustanovi Kamenjak koji je još jednom rezultirao smjenom ravnatelja, ovaj put Maje Šarić, na čelo ove ustanove nedavno je odlukom Općinskog vijeća zasjeo Aljoša Ukotić.

Ovaj 38-godišnji Banjolac zadnjih je godinu i pol dana bio glavni čuvar prirode na Kamenjaku i zamjenik, a potom i v.d. ravnatelja. No, to je uglavnom sve što je šira javnost znala o njemu, uključujući i većinu stanovnika Medulina, u kojem ga poneki uglavnom pamte po dugogodišnjoj nogometnoj karijeri u raznim istarskim klubovima. Stoga i ne čudi što su se mnogi s razlogom pitali tko je taj Aljoša Ukotić, otkud se on pojavio, zašto bi uopće ekonomist koji je diplomirao na financijama odlučio postati čuvar prirode, a zatim i ravnatelj Kamenjaka, tko ga je zapravo doveo i čiji je igrač?

- Rođen sam u Puli, odrastao u Banjolama gdje i danas živim. Oženjen, otac dvoje djece. Nakon završene Tehničke škole, diplomirao sam na pulskom Ekonomskom fakultetu, smjer financije, i nakon što sam odradio civilni vojni rok, zaposlio sam se u pulskoj podružnici privatne firme Inter Casa koju sam uspješno vodio 10 godina.

Kasnije sam otvorio privatni obrt u Banjolama koji i danas vodim, ali radimo samo sezonski i svake godine zapošljavamo dvoje, troje lokalnih djelatnika, a potom je i supruga otvorila jedan beach bar. Uz sve to, igrao sam nogomet 22 godine, od NK Banjole, preko NK Istre i Uljanika, pa do Vrsara. U biti, dosta rano sam počeo raditi i to na raznim poslovima, a svi oni su me naučili da je za uspjeh svakog posla najbitnija radna atmosfera koja vlada među ljudima.

Ako je to stimulativna, ugodna, kolegijalna atmosfera, sa šefom koji je svojim djelatnicima uzor a ne gonič robova, vi ste već na pola puta do uspjeha. Nažalost, to je nešto na čemu mi još moramo raditi u našem društvu ako želimo da nam krene na bolje. Nedostaje nam ta realnost u našem mentalitetu.

- Dobro, kako je jedan poslovni čovjek onda završio kao glavni čuvar prirode?

- Eto, iskreno, već neko vrijeme sam razmišljao o nečemu što bi me moglo više vezati za moju općinu, u smislu da pridonesem na neki način boljitku svih nas. Smatram da imam i organizacijske i komunikacijske vještine, kao i sposobnost povezivanja i motiviranja različitih ljudi. S druge strane, Kamenjak je moj dnevni boravak, tu sam se oduvijek kupao, jako mi je drag i shvaćam njegovu prirodnu vrijednost, a nažalost, uvijek sam slušao nekakve negativne priče vezane uz njegove djelatnike. I kako sam pratio natječaje iz svoje općine, kad se ukazala prilika, odlučio sam se prijaviti za glavnog rendžera. Imamo toliko blagodati na Kamenjaku i nije mi bilo jasno kako nešto tako lijepo može imati toliko negativnih priča. Eto, to sam želio promijeniti i dat ću 300 posto od sebe da Kamenjak bude nešto što zaslužuje.

- To je znači bila striktno vaša odluka, a ne nekakav dogovor? Nitko vas nije pozvao da se prijavite na natječaj?

- Ne. To je stvarno bila moja odluka. Čak i kad sam rekao svojoj obitelji da ću se prijaviti, svi su mi govorili da sam lud, da što mi to treba. Dvije godine sam bio nezadovoljan na poslu zbog loših međuljudskih odnosa i tražio sam nešto što će mi dati novi polet i zadovoljstvo.

- Jeste li član neke stranke?

- Ne, nisam. Bio sam jedno vrijeme, nije bitno koje, ali više nisam. Shvatio sam da mi to ne treba da bih radio nešto dobro za lokalnu zajednicu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini