IZBOR NOVE ČELNE OSOBE U ROKU OD 45 DANA

Za fotelju ravnatelja Kamenjaka ČETVERO ZAINTERESIRANIH

| Autor: Danijiela BAŠIĆ PALKOVIĆ
(Milivoj MIJOŠEK)

(Milivoj MIJOŠEK)


Na natječaj se javio Aljoša Ukotić, donedavni zamjenik smijenjene ravnateljice Maje Šarić kojega je u kolovozu Općinsko vijeće imenovano vršiteljem dužnosti ravnatelja. Imena ostalih kandidata još su nepoznata jer se tek treba oformiti Povjerenstvo koje će otvoriti zaprimljene kandidature

Četvero kandidata javilo se na natječaj za ravnatelja, odnosno ravnateljicu Javne ustanove Kamenjak koji je nedavno raspisalo Upravno vijeće te ustanove. Potvrdio je to predsjednik Upravnog vijeća Matija Medica otkrivši da se na natječaj javio i Aljoša Ukotić, donedavni zamjenik smijenjene ravnateljice Maje Šarić kojega je u kolovozu Općinsko vijeće imenovano vršiteljem dužnosti ravnatelja.

Imena ostalih kandidata još su nepoznata jer se tek treba oformiti Povjerenstvo koje će otvoriti zaprimljene kandidature.

Tročlano povjerenstvo

- Povjerenstvo formira Općinsko vijeće, a čine ga predsjednik Upravnog vijeća JU Kamenjak i dva člana Općinskog vijeća Medulina. Očekujemo da će se sastati ovaj tjedan. Nakon toga će se otvarati kandidature, a pojedinačno će se obaviti i razgovori sa svima koji su se javili. Imamo zakonski rok od 45 dana da odaberemo novog ravnatelja ili ravnateljicu, najavio je Medica. - Od novog ravnatelja ili ravnateljice prije svega očekujemo odgovornost i savjesnost u radu, jer želimo da Kamenjak napokon prestane biti tema zbog raznih afera. Očekujem da će ustanova nastavit normalan rad, da sve bude korektno i pošteno, te da se više neće ponavljati kriminalne radnje. Nadam se da ćemo tome jednom zauvijek stati na kraj. Želja nam je da novi ravnatelj ili ravnateljica razvijaju ustanovu u pozitivnom smjeru, kazao je Medica.

Rekao je da još nisu dobili nikakav odgovor policije vezano za istragu koja se provodila zbog sumnji u moguća kaznena djela, odnosno sumnji u zloporabu naplate na ulaznim rampama.

- Mi smo angažirali i privatnu tvrtku koja je završila istragu i njihovo je izvješće predano policiji. Znamo što se dogodilo, ali dok policija službeno ne izađe s time u javnost, Upravno vijeće ne smije iznositi nikakve informacije. Ne znam zbog čega se istraga toliko odužila, ali sve je potrajalo jer su se mijenjali i inspektori koji su radili na slučaju, kazao je Medica.

V.d. do godinu dana

Upravno vijeće bilo je dužno u roku od mjesec dana od donošenja odluke o razrješenju bivše ravnateljice raspisati natječaj za novog ravnatelja ili ravnateljicu, a rok za predaju kandidatura istekao je prošlog četvrtka. Zakon također dozvoljava da Aljoša Ukotić ostane v.d. ravnatelja najduže godinu dana, ali ukoliko prijavljeni kandidati na natječaju ne budu udovoljavali uvjetima, natječaj će se ponoviti.

Uz najmanje pet godina rada u struci, posjedovanja vozačke dozvole B kategorije, dobrog poznavanja rada na računalu i engleskog jezika, u natječaju su se od kandidata tražile i "iznimne organizacijske sposobnosti, razvijene komunikacijske vještine i sklonost timskom radu". Uz to, jedan od uvjeta bio je i završen prediplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani prediplomski i diplomski sveučilišni studij iz područja prirodnih, biotehničkih, biomedicinskih, tehničkih i društvenih područja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum