u rovinjskoj Talijanskoj srednjoj školi

Održano predavanje profesora Danijela Labaša: U fokusu ovisnost o internetu i online intima

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Osobna arhiva)

(Osobna arhiva)


U rovinjskoj Talijanskoj srednjoj školi u povodu Tjedna medijske pismenosti održano je predavanje eminentnog profesora dr. sc. Danijela Labaša, voditelja krovnog projekta "Djeca medija" pri Društvu za komunikacijsku i medijsku kulturu RH, koji je rovinjskim srednjoškolcima govorio o medijskim navikama mladih, sekstingu i mentalnom zdravlju.

Uz samo predavanje podijeljeno u dvije cjeline, ovisno o uzrastu učenika, predstavljeni su rezultati istraživanja o ovisnosti o internetu mladih, kao i o intimi "online", a kojoj se još uvijek ne pridaje dovoljno pažnje kada je o edukaciji i adekvatnom informiranju adolescenata riječ.

Osim 250 učenika u pratnji profesora, interaktivnom predavanju su nazočili i gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opće poslove Edita Sošić Blažević.

Idejni začetnici cjelokupne te priče, Emil Nimčević i dr. sc. Irina Basara su na kraju istaknuli kako je misija suradnju s timom profesora Labaša, ali i drugim znanstvenicima iz ovog područja proširiti na cijeli niz radionica i predavanja namijenjenih "ne samo učenicima, već i profesorima i roditeljima, a sve u cilju edukacije mladih i njihove okoline o pravilnom i ravnomjernom korištenju offline i online medija".


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater