OPET POD LUPOM JAVNOSTI

JE LI JU KAMENJAK SKLOPILA ŠTETAN UGOVOR S PRIVATNOM TVRTKOM? Dogovorili da će firmi Itta d.o.o. platiti 300 tisuća kuna u slučaju raskida ugovora. Nakon upita Glasa Istre - odmah ga raskinuli!

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Kamenjak (SRK Puls)

Kamenjak (SRK Puls)


Upravno vijeće Kamenjaka promptno je raskinulo ugovor između Kamenjaka i Itte d.o.o. i zatražilo očitovanje ravnateljice Maje Šarić. Hoće li Kamenjak Itti d.o.o. sada isplatiti pozamašan iznos od oko 230 tisuća kuna, koliko je ostalo od iznosa predviđenog za isplatu u 5 godina? Predsjednik Upravnog vijeća Matija Medica kaže da se nada da će se uspjeti dogovoriti mirnim putem

 
 

Afera oko moguće manipulacije sustavom naplate na Kamenjaku, zbog čega poslovanje ustanove istražuje i policija, još se nije ni ohladila, a Javna ustanova Kamenjak opet je došla u središte pozornosti. Ovog puta radi se o ugovoru kojeg je ravnateljica Maja Šarić, bez znanja Upravnog vijeća i provedenog postupka javne nabave, u listopadu 2017. sklopila s tvrtkom Itta d.o.o. u vlasništvu Rite Komparić. Kako doznajemo, JU Kamenjak sklopila je petogodišnji ugovor za računovodstvene usluge po kojem javna ustanova toj tvrtki mjesečno plaća pet tisuća kuna.

No sporno je što je, u slučaju prijevremenog raskida ugovora, Kamenjak dužan isplatiti Itti d.o.o. pozamašan iznos. Zbog toga se postavlja pitanje radi li se u ovom slučaju o povlaštenom ugovoru i je li takvim aranžmanom javna ustanova dovedena u opasnost od financijske štete. S obzirom da se Kamenjak, poznato pulsko izletište, nalazi na području i pod ingerencijom Općine Medulin, šteta prijeti i Općini. 

Konkretno, dođe li do raskida ugovora, u slučaju da to bude nedugo nakon potpisivanja, JU Kamenjak bi tvrtki Itta d.o.o. trebala isplatiti 300 tisuća kuna, koliko tvrtka Rite Komparić ima pravo na ukupnu naknadu tijekom pet godina.

To je potvrdio predsjednik Upravnog vijeća JU Kamenjak Matija Medica, koji kaže da je pogriješila ravnateljica ustanove Maja Šarić, koja je bez znanja Upravnog vijeća na svoju ruku sklopila očito neprihvatljiv ugovor. Medica tvrdi da je sporna stavka da se tvrtki isplaćuje odšteta u slučaju prijevremenog prekida, ali i to što je posao sklopljen direktno između Maje Šarić i predstavnika tvrtke, bez da je provedena javna nabava.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini