POGLEDAJTE VIDEO

Porečki Tacoor dobio nagradu za najbolji fusion video!

| Autor: Tea Tidić
Iz spota "Čezneš da me zezneš" grupe Tacoor

Iz spota "Čezneš da me zezneš" grupe Tacoor


U konkurenciji više od 1.000 video spotova iz cijele regije - Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore, porečka grupa Tacoor osvojila je Muzzik.tv nagradu za najbolji fusion video za pjesmu "Čezneš da me zezneš.

Inače, Muzzik.tv je najvažniji regionalni portal koji svake godine ocjenjuje glazbene video spotove u 17 kategorija.

Ovo nije prvi put da je Tacoor nominiran za ovu prestižnu nagradu - do sad su nominirani za najbolji hip-hop spot s pjesmom "Ruke Gore" i za najbolji video s porukom za pjesmu "Extremiteti".

Spot za pjesmu "Čezneš da me zezneš" objavljen je prije dvije godine, a sniman je nekoliko mjeseci na lokacijama u okolici Poreča i četvrti je službeni singl Tacoora.

U svojoj prepoznatljivoj mješavini funka, rapa i crossovera Tacoor problematizira odnos dvojice prijatelja koji imaju različit stav u pogledu socijalnih odgovornosti.

Pjesmu je producirao Davorin Poropat koji je dobrim dijelom zaslužan i za glazbeni dio, dok tekst potpisuje Mladen Đaković.

Video je također režirao Mladen Đaković, a u spotu se pojavljuje i poznati porečki iluzionist i glumac Dario Filipović.

Iz spota "Čezneš da me zezneš" grupe TacoorIz spota "Čezneš da me zezneš" grupe Tacoor

- Zahvalio bih se svima koji su pomogli, osoblju Zvjezdarnice Tićan, Franku iz Konobe Buići na ustupljenom autu, i svima koji su me snimali, jer sam ja ovaj put bio ispred kamere. Malo smo se igrali poetikom krimi filmova iz sedamdesetih, i Tarantinom, a nismo htjeli doslovce rekreirati situacije o kojima se govori u tekstu, nego se igrati atmosferom i napetošću kroz humor i trash. Spotovi Tacoora su izuzetno komplicirani za snimanje, zato što tekst sam po sebi vizualno dočarava pjesmu, pa spot mora biti na toj razini, a ponekad čak i ispred pjesme, rekao je Mladen Đaković.

Iz spota "Čezneš da me zezneš" grupe TacoorIz spota "Čezneš da me zezneš" grupe Tacoor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of