ususret novom albumu

POGLEDAJTE VIDEO / Porečki Tacoor ima novi singl "Hej Mila" i spot koji su snimali - potajno

| Autor: Tea Tidić
Iz novog spota grupe Tacoor

Iz novog spota grupe Tacoor


Iz kreativne radionice porečkog sastava Tacoor objavljen je novi singl - pjesma "Hej Mila", za koju je snimljen i videospot. Riječ je o sedmom službenom singlu, u kojem Tacoor spajaju crossover, funk, pop, rock i hip hop, a pjesma progovara o strahu od neuspjeha iz poprilično humoristične i sarkastične perspektive.

Spot je režirao frontman, osnivač i alfa i omega Tacoora - Mladen Đaković, aranžman i produkciju potpisuje Davorin Poropat, a mastering Marko Kalčić, a ovaj, kao i prethodni singlovi, naći će se na debitantskom albumu, koji bi do kraja godine trebao biti objavljen za Croatia Records.

Grupu, koja je osnovana 2018. godine, čine iskusni glazbenici, bivši i sadašnji članovi Gustafa, Dogme, Barbara, Cirkusa, JazzIstra Orchestra,Val De Beek i Techno Vikingsa - a to su pjevači Petra Šugar i Mladen Đaković, bubnjar Davorin Poropat, gitarist Alan Rešidović, basist Alen Bernobić, klavijaturist Zoran Sedlanić, perkusionist Ivan Laus a brass sekciju sačinjavaju Flora Franjul, Jurica Prodan, Luka Vrbanec i Vedran Mijić.

Tacoor ima i vrlo prepoznatljiv scenski imidž, a od Mladena Đakovića saznajemo odakle je dobio inspiraciju za svoj modni odabir - trenerke Yassa.

- Čim smo se oformili, ja sam si stvorio tog lika, koji je bio u nekom retro fazonu, a "Yassa" je legendarna retro marka. Pamtimo Bojana Križaja, Matu Parlova, Dražena Petrovića u dresovima i trenirkama te robne marke iz Varaždina. Počelo je bezazleno, jer sam je htio obući u jednom spotu, a trenutno sam u fazi opsesivnog traženja svih mogućih odjevnih predmeta po balkanskim oglasnicima. Ovom prilikom pozivam i čitatelje, da zavire u ormar, i možda iskopaju nešto tako, i da me kontaktiraju. Možda se uskoro i cijeli band obuče u odjeću marke Yassa, kaže nam Đaković, koji nam je otkrio i detalje sa snimanja spota za pjesmu "Hej Mila". U samoj pjesmi se spominju brojni trgovački centri, pa nas je zanimalo jesu li za to dobili sponzorstva od istih?

- Naravno da nismo. Nismo imali ni dozvolu za snimanje - uredno smo im poslali zahtjev za odobrenjem i snimanjem, pa čak i sponzorstvom, ali su nas uredno odbili, pa smo onda to snimili potajno. Osim kamermana, ključna su bila dvojica koja su čuvala stražu, kaže Đaković.

Inače, Tacoor su nedavno bili na mini turneji, u sklopu koje su nastupili u Rijeci, Pazinu, Poreču i Puli.

- Na jesen ćemo sigurno održati još koncerata - do tada će biti objavljen album će već biti vani i izaći će još koji spot, pa planiramo nastupiti u klubovima diljem regije, pa tako i u Istri, kaže Đaković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum