Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Vege popečci

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Čini se kao da je baš sve moguće u proljeće jer to je sezona nade, svježine i novih početaka. Vrijeme je idealno i za okretanje novog lista po pitanju prehrane i vježbanja.

Tijekom hladnijih mjeseci, dogodi se da jedemo malo više, zanemarimo programe treninga i prebolimo barem jednu prehladu. Zato se u proljeće okrećemo jačanju imuniteta i zdravijoj prehrani jer su nam dostupne brojne svježe namirnice.

U nastavku donosimo recept idealan za proljetni detoks.

Sastojci:

  • pola glavice sitno narezane cvjetače
  • 2 srednje tikvice, naribane
  • 3/4 žličice morske soli
  • 30 g brašna
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica mljevenog kima
  • pola žličice mljevenog korijandera
  • prstohvat crnog papra
  • 2-3 žlice ulja za pečenje

Priprema: 

Usitnjenu cvjetaču kuhati na pari oko 5 minuta, a naribane tikvice staviti na tanku kuhinjsku krpu pa u cjedilo. Posuiti prstohvatom soli i ostaviti da se ocijede 10 minuta.

Potom ih ocijediti i staviti u zdjelu. Kuhanu cvjetaču zgnječiti vilicom te je pomalo dodati u multipraktik dok se ne raspadne na komadiće. Ne previše usitniti!

Ubrusom za suđe istisnuti što više vode iz cvjetače, pa je staviti u zdjelu s tikvicama, dodati jaja, pola žličice soli, brašno, začine i papar. Pomiješati da se dobro sjedini i oblikovati male pljeskavice. Zagrijati ulje u velikoj tavi te dodati popečke i peći na srednjoj vatri 4 minute sa svake strane dok ne postanu smeđe i hrskave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum