Novi spot porečko-pulske grupe Tacoor

POGLEDAJTE VIDEO / DeLorean, Maradona i Hendrix u Istri

| Autor: Tea Tidić
Iz novog spota grupe Tacoor

Iz novog spota grupe Tacoor


Legendarni DeLorean iz filma "Povratak u budućnost", Maradona koji povlači crte, Jimmy Hendrix, "Yassa" trenerka, sve to može se vidjeti u najnovijem spotu porečko-pulskog funk disco hip-hop sastava Tacoor. Novi singl i spot "Undo" nudi nostalgičan povratak u sedamdesete i osamdesete, vremena koja nisu bila idealna, ali se iz perspektive novonormalnog svakako čine zdravijima.

Za takvu produkciju zaslužan je Davorin Poropat, producent, aranžer i bubnjar ovog porečkog sastava koji njeguju karakteristični hip hop funk izričaj.

Spot je sniman u Vodnjanu, Poreču, Baderni i Svetom Lovreču, a redatelj je Mladen Đaković, autor, tekstopisac i idejni začetnik Tacoora, koji je nedavno premijerno predstavio dokumentarni igrani film "Zemlja Ognja" za Hrvatsku televiziju.

Tacoor za Croatia records do kraja godine planira izbaciti svoj album prvijenac, a prve nastupe i koncertnu promociju albuma očekuje se ovu jesen. Spot se sada već može pogledati na YouTubeu. Nova pjesma ima mekši pop zvuk i kombinacija je moderne produkcije s retro synth elementima osamdesetih.

Iz novog spota grupe TacoorIz novog spota grupe Tacoor

- Tacoor uspješno miješaju hip-hop, funk, crossover i rock, a obogaćuju ga socijalno angažiranim tekstovima ispunjenim humorom, sarkazmom i autoironijom. Vizualno su zanimljivi, a uz njihovu glazbu ćete zaplesati, baciti se u šutku, ali i ono što je najvažnije, izbaciti negativnu energiju. Stvaraju »feelgod glazbu«, stvaraju feelgood osjećaj, a na slušatelju je da tu istu energiju vrati nazad na pozornicu, kaže Mladen Đaković "Mlaggio".

Iz novog spota grupe TacoorIz novog spota grupe Tacoor

Inače, Tacoor su dobro znani na domaćoj sceni - još 2020. godine privukli su dostojnu bazu fanova pjevnim hitovima koji obiluju plesnim ritmom i duhovitim tekstovima - i to s pjesmama "Ruke gore" i "Gimisom Love", za koje su također snimljeni spotovi. Inače, grupa Tacoor nastala je na ostacima banda Shoopak Tacoor, koji je svirao 2012. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini