JEDANAEST JOJ JE GODINA TEK

Pulska pjevačica Zoe Šestan u Berlinu primila specijalnu nagradu, te poslala u Katar pjesmu posvećenu hrvatskoj reprezentaciji

| Autor: Lara BAGAR
Zoe Šestan

Zoe Šestan


Izgleda da je ovo godina iznimno talentirane 11-godišnje pulske pjevačke nade Zoe Šestan. Nakon nagrada koje je osvojila na međunarodnim glazbenim natjecanjima nedavno se s još jednom značajnim priznanjem vratila iz Berlina gdje je pjevala u finalu prestižnog pjevačkog natjecanja "Euro Pop Contest Berliner Perle". Naime, na Gala koncertu uručena joj je specijalna nagrada organizacijskog odbora i poziv za sudjelovanje na festivalu u organizaciji WAPA (World Association of Performing Arts) koje će se održati u veljači 2023. godine u Rimu.

Velika konkurencija

Natjecanje se sastojalo od obavezne prve dvije festivalske večeri s 56 natjecatelja od 10 do 24 godina iz cijele Europe, ali i iz Azije i Amerike. Treća večer je pak bila rezervirana za finaliste. Treninge online u Berlinu pred nastup su vodile mentorice Petra Antolić i Valerija Nikolovska kojima je mala pjevačica jako zahvalna što su i tamo pred sam nastup bile s njom u vezi. Naime, konkurencija s puno izvrsnih pjevača bila je velika. Zoe kaže da je bilo jako teško budući da se natjecalo puno izvrsnih pjevača od kojih neki koji su bili njihovi osobni favoriti čak nisu bili pozvani na Gala koncert. Zoe je na nastupu zabljesnula vokalno ali i stilski u majstorskim bijelim kreacijama pulske dizajnerice Kristine Nefat te na kraju izborila specijalnu nagradu organizatora. "Uz medalju i diplomu dobila je i velikog bijelog medvjeda koji nam je jedva stao u kofer. Morali smo sjesti na kofer, da se medvjed skupi", priča mama Rosana koja je kao i mala velika Zoe još uvijek puna dojmova.

Pjesmu poslala u Katar

Pripreme za festival su bile jako intezivne, dva mjeseca svakodnevnih online treninga, kao kod sportaša. Pripremiti je trebalo dvije pjesme. Zoe je odabrala jednu emocionalno zahtjevnu pjesmu, onu Doris Dragović "Dajem ti srce" i drugu pak tehnički zahtjevnu Beyonceonu pjesmu "Listen". Iako je inače rokerica, jako voli pjesmu "Dajem ti srce (Zemljo moja)".

Kaže da je ponosna kad na međunarodnim natjecanjima predstavlja svoj zavičaj i domovinu. I zna da kad nogomet igra Hrvatska, da prva glazbena misao na temu ljubavi prema domovini i nogometu je divna Doris Dragović. Zato je Zoe svoju izvedbu te pjesme s Gala koncerta, a kojom je i Doris na dan utakmice Hrvatske i Argentine bodrila naše igrače, poslala Doris koja joj je uzvratila srcima. Zoe to puno znači.

Svoju izvedbu Dorisine pjesme poslala je i u Katar. Zoe se nada da su barem neki od naših igrača čuli s kakvom energijom pjeva najdraži joj stih "I nema te sile, da mi te uzme...". Misli da su naši igrači pomalo slični njoj u zadnje vrijeme. Nisu imali šanse, iz male države, a napravili su čudo. Slično je i Zoe uz toliko izbivanja iz škole i suživota s djecom zbog zdravstvenih problema u prvoj polovici godine, uz puno volje i rada, u drugoj je polovici godine trostruko nadoknadila život, svladala sve prepreke i onda se još glazbeno razvila i od niotkuda se uspješno predstavila na međunarodnoj sceni. Naučila je i doživjela toliko toga.

I na kraju treba uvijek reći da ovog zadnjeg, berlinskog pothvata nikako ne bi ni bilo da nije bilo Grada Pule, Turističke Zajednice Pula te divnih ljudi koji su joj pomogli da neizvedivo postane stvarno. Zoe se nada da će svojim pjevanjem usrećiti sve dobre ljude koji su joj pomogli da se njen glazbeni put ne zaustavi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum