Ususret Eurosongu

Dokumentarna emisija o Baby Lasagni

| Autor: Tea Tidić
Baby Lasagna (Snimio Marko Prpić / Pixsell)

Baby Lasagna (Snimio Marko Prpić / Pixsell)


Sljedećeg tjedna u švedskoj Malmö Areni održava se Izbor za pjesmu Eurovizije - Eurosong 2024., a prijenos dviju polufinalnih večeri bit će na HRT-u 1, u utorak i u četvrtak 7. i 9. svibnja te finalna večer u subotu 11. svibnja.

U utorak 7. svibnja u 20.15 sati na Prvom programu Hrvatske televizije, kao uvod u prvu polufinalnu večer Eurosonga 2024., prikazat će se dokumentarna emisija "Ususret Eurosongu - Baby Lasagna".

Kako javljaju s HRT-a, Zlata Mück posjetila je Marka Purišića u rodnoj Istri. Družeći se s njim doznala je kakav je domaćin, zašto toliko voli svoj rodni Umag, zavičaj i mačke.

Tako će se moći čuti kako Marka opisuje srednjoškolski profesor, prijatelj Dino pokazat će mjesto gdje su svirali kao srednjoškolci, a mama i tata pokazat će snimke prvog nastupa Marka i njegova brata Martina. U emisiji progovara čime ga je osvojila tajanstvena Elizabeta, kako im je prošao "prvi dejt" i zašto će u Kašteliru sviti ljubavno gnijezdo. Otkrit će je li zbog ljubavi prestao tulumariti i kakav je brat, cimer i prijatelj. Čime se sve bavio u svojih 28 godina života, što je po zanimanju i kako se snalazi kao sobar i turistički djelatnik - sve to će biti prikazano u ovoj dokumentarnoj emisiji.

Scenaristica emisije je Zlata Mück, snimateljica i montažerka Ana Šerić, producent Denis Škorput, a urednica Maja Tokić.

Predstavnik Hrvatske, Baby Lasagna, s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" nastupa u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga sedmi po redu od njih petnaest. Deset najboljih po glasovima publike ide u finale natjecanja za pjesmu Eurovizije 2024. Redoslijed nastupa prve večeri: Cipar, Srbija, Litva, Irska, Ukrajina, Poljska, Hrvatska, Island, Slovenija, Finska, Moldova, Azerbajdžan, Australija, Portugal i Luxemburg.

Sve tri večeri 68. Eurosonga vodit će holivudska zvijezda Malin Åkerman i popularna švedska televizijska voditeljica, komičarka i eurovizijska veteranka Petra Mede. Službeni slogan ovogodišnjeg Eurosonga - Ujedinjeni glazbom ostat će kao dio globalne brend strategije budućih natjecanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater