Poziv mladim glazbenicima

Prijave za pulsku Gitarijadu do 10. svibnja

| Autor: Mladen Radić
Audio Clot na 12. Gitarijadi Pula (Snimila Vanda Pliško)

Audio Clot na 12. Gitarijadi Pula (Snimila Vanda Pliško)


U organizaciji Hrvatske glazbene unije Pula, uz financijsku potporu Grada Pule uspješno se održava već niz godina za redom program pod nazivom "Gitarijada Pula". Završna večer "Gitarijade Pula 2024." održat će se u subotu 18. svibnja na Trgu Portarata.

Prijave su otvorene od petka 26. travnja do petka 10. svibnja 2024..Prijaviti se mogu bendovi alternativnog glazbenog izričaja (rock, blues, punk, metal, hip-hop, rap, indie, reagge, electro, funk i dr..), osim narodnog i zabavnog.

Bendovi moraju dostaviti jednu ili dvije snimke (studijske ili live, audio ili video formata), s priloženim tekstovima tih istih snimki, fotografiju banda, te kratku biografiju, i kontakt banda. Materijal se može poslati na email gitarijada.pula@gmail.com, hgu.pula@hgu.hr, poštom na adresu HGU PU, Zadarska 4/II, Pula sa naznakom "ZA GITARIJADU", ili osobno donijeti na istu adresu ponedjeljkom i petkom od 9 do 12 sati, utorkom i četvrtkom od 10 do 14 sati, te srijedom od 9 do 14 sati.

Bendovi koji budu odabrani, nastupit će na finalnoj večeri a finalisti će biti objavljeni u ponedjeljak 13. svibnja.

Prijaviti se mogu i oni koji imaju samostalna izdanja nosača zvuka, ili online izdanja, te izdanja nezavisnih diskografskih, malih etiketa. Svi koji se prijavljuju do dana finalnog nastupa ne bi trebali imati službeno izdan nosač zvuka u izdanju neke renomirane nacionalne diskografske etikete (Dallas, Aquarius, Menart, Croatia i dr.) na teritoriju Hrvatske.

Od prošle godine gitarijada nije više klasičnog natjecateljskog karaktera, što je bila praksa svih ovih prethodnih godina, gdje je u finalnoj večeri proglašen samo jedan pobjednički bend tako da će svi bendovi dobiti neku od nagrada za koju su se po stručnom mišljenju, i ocjeni žirija u tom trenutku svojim kvalitetama istaknuli. Time ih se nastoji motivirati na kreativni rad tijekom cijele godine, i ukazati na današnju kratkotrajnost i prolaznost koja da bi opstala traži posvetu i neprekidnu obnovu.

Žiri uvijek čine renomirani glazbenici srodnih žanrova Istre i Primorja, čiju anonimnost zadržavamo do same finalne večeri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater