pazinski glazbenici

Aldo Fosko Collective dio međunarodnog programa JazzHR Festivala u Tvornici kulture

| Autor: Mladen Radić / Glas Istre
JazzHR - Toni Starešinić, Lana Janjanin, Mirna Gott, Aldo Foško (Snimio Matej Grgić)

JazzHR - Toni Starešinić, Lana Janjanin, Mirna Gott, Aldo Foško (Snimio Matej Grgić)


Tri večeri i sedam koncerata održat će se u novom izdanju JazzHR Festivala od 8. do 10. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture. Program je najavljen na konferenciji za novinare, a među headlinerima organizatori ističu uspješnu francusku vokalisticu Camille Bertault za koju Vanity Fair kaže da je »novi glas jazza«, potom austrijski trubač i autor Gerhard Ornig sa svojim kvartetom se4sons, dok je priliku zatvoriti festival dobio slovenski bubnjar i skladatelj Žan Tetičkovič.

S posebnim zanimanjem očekuje se nastup Big Banda KK iz Krškog koji priprema autorsku večer posvećenu jazz legendi Silviju Glojnariću. Istarski klarinetist, pijanist i skladatelj Aldo Foško stiže na JazzHR sa svojim projektom Aldo Fosko Collective za koji je okupio pravu »riječku jazz reprezentaciju«, dok poznati klavijaturist i skladatelj Toni Starešinić nastupa u tročlanom sastavu Zmaj Orko Star.

Projekt unutar projekta ovog proljeća su »Nove nade jazza«, koji je uvijek bio odskočna daska za mlade glazbenike, ali je za ovo izdanje umjetnička ravnateljica festivala Lana Janjanin u zajedničkom bandu okuplja niz talentiranih mladih glazbenika koji će tako predstaviti svoj autorski rad, a predvodit će ih mladi kontrabasist Ivan Džajić. Sve tri večeri nakon službenog dijela programa nastavak se priprema u obliku jam sessiona u Malom pogonu Tvornice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of