STOLNI TENIS

ŽENSKI STOLNI TENIS VRATITI NA NEKADAŠNJU RAZINU: Hrvatske seniorke pokušat će izboriti nastup na Europskom prvenstvu

| Autor: Luka JELAVIĆ
Proširena ženska reprezentacija s trenerima na kampu u Opatiji

Proširena ženska reprezentacija s trenerima na kampu u Opatiji


Hrvatska ženska seniorska stolnoteniska reprezentacija obavila je, na prigodnom kampu u Opatiji, posljednje pripreme za kvalifikacijski turnir koji će se za vikend (27. - 29. kolovoza) održati u Beogradu i na kojemu će tražiti prolaz na Europsko seniorsko prvenstvo u Rumunjskoj, odmah nakon tih kvalifikacija. Na turnir u Beograd putuje naših pet trenutno najboljih igračica: Mateja Jeger, Andrea Pavlović, Petra Petek, Hana Arapović i Ivana Malobabić, (tri igraju, dvije su u pričuvi ), a vodit će ih trener mlađih selekcija Darko Arapović, koji je silom prilika uskočio na mjesto selektora ženske stolnoteniske reprezentacije. S igračicama i trenerima u kampu u Opatiji je bio i direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza (HSTS) Renato Čengić.

- S kim ćemo se boriti u Beogradu znat ćemo u posljednji trenutak, ždrijeb se obavlja neposredno pred početak kvalifikacijskih mečeva, a sve je posljedica korone koja je poremetila sva natjecanja, tako da nije sigurno koje će zemlje doći na kvalifikacijski turnir, koliko će ih moći biti u dvorani i slično. Neke zemlje su već izborile plasman na Europsko prvenstvo, a na kvalifikacijskom turniru neće biti lako jer samo jedna ekipa iz grupe ide u Rumunjsku. Ipak, mislim da je naša ekipa jedna od jačih i da bi naše cure mogle izboriti to natjecanje koje nam je jako važno. U Opatiji su dobro radile, u kampu su sudjelovale i mlađe igračice te igračice drugih nacionalnih saveza, kao i mlade stolnotenisačice iz Primorsko - goranske županije, pa su se mogli organizirati i jači susreti na tim jednotjednim pripremama, kaže Renato Čengić, s kojim nastavljamo razgovor o stolnom tenisu, posebice ženskom, koji je kod nas daleko od nekadašnje razine i slave.

- Naša pozicija u europskom stolnom tenisu za žene nije idealna, negdje smo između druge i prve jakosne skupine. Nekad smo bili u prvoj skupini, u top 16 zemalja, imali smo i nositeljice medalja, ali poslije generacije Tamare Boroš, Sandre Paović, Andree Bakula i Cornelije Vaida, nastupila je praznina. Pali smo u drugu jakosnu skupinu i sada se borimo za povratak. Dolaze nove mlade igračice, nova generacija koju predvode Hana Arapović i Dora Ćosić, od kojih očekujemo novi iskorak. Druge europske reprezentacije su jake jer u svojim redovima imaju naturalizirane Kineskinje, koje donose prevagu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter