STOLNI TENIS

SUPERLIGA(Ž): Vrsaranke nisu dopustile iznenađenje u Puli

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Dvije pobjede - Martina Rioža (Vrsar) (Snimio Danilo Memedović)

Dvije pobjede - Martina Rioža (Vrsar) (Snimio Danilo Memedović)


Istarskim derbijem počeo je proljetni dio prvenstva Superlige stolnotenisačica, a što se konačnog ishoda tiče, sve je isto kao jesenas. Puljanke su bile domaćin Vrsarankama koje niti u dvorani "Dina Pervan Rabelo" nisu dopustile iznenađenje. Dvoboj su otvorile Ljiljana Janković i Manca Fajmut, no osim bljeska u trećem setu, ponajbolja pulska igračica nije imala šanse dobiti meč.

Sličan scenarij imao je i meč između Josipe Zajec i Martine Riože, drugi set koji je Zajec dobila u "fiksu" maksimum je koji je izvukla u ovoj partiji. Tračak nade u mogući preokret ponudio je dvoboj između Dore Popec i Marte Jurčević, jedini koji je otišao na pulsku stranu. Odmah potom Rioža je nadigrala Janković i drugom pobjedom osigurala nove bodove Vrsaru.

Puljanke su tako ostale prikovane na gotovo samom dnu prvenstvene ljestvice. Već za dva tjedna očekuje ih dvostruko-vikend gostovanje, nakon kojeg će biti jasnije u kojem smjeru ide ova sezona. Naime, Pula ide "na noge" fenjerašu Požegi, ekipi koju je bez problema pobijedila u prvom dijelu sezone, a potom i Bjelovaru, kojeg su pulske stolnotenisačice jesenas na domaćem parketu nadigrale 3:2. Uz nove dvije pobjede, šanse za ostanak Pule u Superligi bile bi vrlo postojane.

Rezultati Pula - Vrsar 1:3: Janković - Fajmut 1:3 (4:11, 8:11, 11:6, 7:11), zajec - Rioža 1:3 (4:11, 13:11, 4:11, 6:11), Popec - Jurlević 3:1 (11:7, 8:11, 14:12, 11:8), Janković - Rioža 1:3 (4:11, 11:8, 6:11, 8:11).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter