STOLNI TENIS

NASTAVLJA SE SUPERLIGA: Prva tri kola dat će odgovor imaju li Puljanke šanse za ostanak

| Autor: Marina VUKŠIĆ
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Nakon dva i pol mjeseca stanke, ovog se vikenda nastavlja Superliga stolnotenisača i stolnotenisačica. Za razliku od stolnotenisača Pule kojima, s obzirom na pet pobjeda i šest poraza, nije izravno ugrožen ostanak u ligi, stolnotenisačice Pule s vrlo nezahvalne pozicije ulaze u drugi dio sezone. S dvije pobjede (Požega 3:0, Bjelovar 3:2) i sedam poraza, Puljanke startaju s pretposljednje pozicije, koja u ovom trenutku znači ispadanje iz elitnog razreda, budući da ligu izravno napuštaju dvije posljednjeplasirane ekipe.

- Ova sezona je otprilike vrlo slična prošloj kada smo se u zadnjem kolu spasili od ispadanja. Ostali smo s istom ekipom koja je igrala i lani, broj klubova se smanjio pa je odmah i konkurencija malo žešća, naglašava trener ŽSTK Pula Daniel Rojnić.- Što se tiče prvog dijela, naravno da je moglo bolje, međutim bilo je puno odgoda. Taman kad smo krenuli dobro protiv Požege i Bjelovara dogodila se pauza od mjesec dana zbog puno odgoda radi korone, što drugih ekipa, što nas. Nakon toga se dogodila ozljeda Ljiljane Janković, bila je mjesec dana bez treninga i od toga se nismo oporavili do kraja prvog dijela. Jednostavno se nismo uspjeli vratiti.

Umjesto priželjkivane četiri pobjede u jesenskoj polusezoni, Puljanke su prvih devet kola zaključile s vrlo skromnim učinkom. No, trener Rojnić naglašava da im nema što predbaciti.

fgxb

- Sigurno da je i pojedinačni učinak mogao biti bolji, ali moram dati kredit curama i reći da su to zaista bile objektivne okolnosti. Bilo je jako puno odgoda mečeva i u tim je okolnostima teško održavati i tempirati formu. Što se tiče sadašnje situacije, Janković trenira odlično, njoj skidam kapu što se tiče profesionalizma. Cura inače radi ozbiljan posao, ali redovito trenira, a njen pristup od ulaska u dvoranu, zagrijavanja, ponašanja van stola i na stolu je vrhunski i za primjer svima ostalima. Nije nikakvo nabijanje pritiska, ali puno ovisimo o njoj, kako će ona odigrati.

Najvažnije je da je zaobiđu ozljede, ipak je imala dvije godine pauze prije pandemije. Zajec je u prvom dijelu odigrala korektno, dobila je sve mečeve koje je trebala dobiti. Sad se i ona zaposlila i teško je sve to usklađivati. Popec je još srednjoškolka, u prvom dijelu je bila u samoizolaciji tri ili četiri puta po 10 dana. To je 40 dana bez treninga. Uz to je i preboljela koronu, i to dosta težak oblik. Od tri i pol mjeseca polusezone, ona dva mjeseca nije igrala. Prošli vikend je igrala na pozivnim turniru druge grupe juniorki do 19 godina, a ona je mlađa juniorka. Bila je druga u svojoj grupi, izgubila je samo od juniorske reprezentativke Dore Ćosić. Sve ostale je pobijedila, čak i neke igračice koje su bolje rangirane od nje. Ugodno me iznenadila i dala mi je neku nadu da možda u drugom dijelu sezone to biti dobro, kazao je Rojnić.

Prva tri kola proljetnog dijela vjerojatno će biti ključna za pulsku ekipu. Nakon subotnjeg istarskog derbija s Vrsarom na domaćem parketu, Pula za dva tjedna gostuje kod Požege i Bjelovara, ekipa koje su joj izravna konkurencija u borbi za opstanak.

- Rekao bih da će prva tri meča dati prilično egzaktan odgovor što nas čeka na kraju sezone. Vrsar je tradicionalno neugodan suparnik koji ima dvije iskusne igračice, Martinu Riožu i Mancu Fajmut. Na ploči broj tri ima različite igračice koje vrti, Marlu Vidaković iz Aquaestila i Martu Jurčević iz Zagreba. Ne znam u kojoj postavi će doći. Međutim, to nam je prvi meč. Nakon toga za 14 dana ide dvokolo. Bit ćemo puno pametniji nakon toga, ali ne treba puno filozofirati.

Treba reći da nas zanimaju sve tri pobjede. Ukoliko izborimo dvije pobjede, onda smo u igri za ostanak, a ako u ta tri meča bude samo jedna, teško da ćemo izboriti ostanak, realan je trener pulskih stolnotenisačica. - Dat ćemo sto posto, ali treba biti realan. Tu smo gdje smo, zamjenu nemamo. Naše kadetkinje ne želimo opterećivati da igraju Superligu jer smo, u strahu da opet neće biti natjecanja, njih prijavili za kvalifikacije za Prvu ligu. Na kraju sad ispada da imamo previše natjecanja. Od Janković i Zajec se očekuje da vuku i da rade minimalno dvije partije zajedno, ponekad moraju sve tri. Mora se jednostavno posložit da sve tri imaju svoj dan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter