SUPERLIGA

STOLNOTENISAČI PULE DANAS DOČEKUJU ZAGREB: Očekuje se jako zanimljiv meč

IGRA S MANJIM PRITISKOM - Tomislav Maraković (D. ŠTIFANIĆ)

IGRA S MANJIM PRITISKOM - Tomislav Maraković (D. ŠTIFANIĆ)


U taktičkoj postavi će sigurno biti promjena, a o tandemu koji će igrati u parovima odlučit ću tijekom samog meča, ovisno o ishodu prve rotacije pojedinačnih partija, najavio je trener Puljana Bogdan Đekić

Mali derbi 3. kola Superlige stolnotenisača igrat će se danas u pulskom Domu sportova "Mate Parlov", gdje momčad Pule dočekuje Zagreb. Nakon dvotjedne pauze, Puljani susret dočekuju s polovičnim učinkom, dok Zagreb još uvijek nije slavio ove sezone. Nakon poraza od dubrovačkog Libertasa na otvaranju sezone, teško izvojevana pobjeda na gostovanju u Splitu pulskim je igračima dala dodatan vjetar u leđa.

- Očekujem jako zanimljiv meč u kojem će veliku ulogu odigrati taktička postava, najavljuje trener Pule Bogdan Đekić. - I Zagreb je, kao i mi, doživio dosta promjena u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu. Uz Luku Fučeca i Domagoja Maglića, oslonac zagrebačke momčad su Lovro Zovko i Filip Borovnjak, kojima naša četvorka sigurno može potpuno ravnopravno parirati - kaže Đekić.

Idealan spoj

U prvom redu odnosi se to na novopečene pulske prvotimce, Aleksa Krstevskog koji je protiv Splita bio igrač odluke, i to u sedmoj partiji, te Doriana Kuzmića koji s Franom Runjićem igra u parovima. Tu je i iskusni Tomislav Maraković, koji kao i Runjić u nastavak prvenstva ulazi sa znatno manjim pritiskom.

- Momčad je idealan spoj iskustva i mladosti. Mlađi igrači u prethodnim su partijama već opravdali povjerenje i priliku koju su dobili, tako da će Runjiću i Marakoviću biti daleko lakše igrati kad znaju da ipak ne ovisi sve o njima, jer i Krstevski i Kuzmić mogu biti ravnopravni s iskusnijim igračima i dobivati partije - smatra trener pulske momčadi.

Prava forma

Za dvoboj sa Zagrebom ništa nije prepušteno slučaju. Frane Runjić se suigračima u Puli priključio još u srijedu, a Tomislav Maraković je zbog poslovnih obveza stigao tek jučer.

- I u partijama protiv Splita, a i u ovom periodu između dva meča više sam nego zadovoljan s formom igrača. Vidi se da dobro treniraju i potpuno su spremni za meč sa Zagrebom. U taktičkoj postavi će sigurno biti promjena, a o tandemu koji će igrati u parovima odlučit ću tijekom samog meča, ovisno o ishodu prve rotacije pojedinačnih partija - zaključio je trener Puljana Bogdan Đekić. (M. VUKŠIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter