KIJEV

Zelenskij: Oslobođenje Ukrajine "sve bliže"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij izjavio je u svojem obraćanju u subotu da je vrijeme do oslobođenja Ukrajine "sve bliže" te da je samo pitanje vremena kada će vratiti sve što su Rusi osvojili, prenosi CNN.

"Ukrajina će uzeti sve natrag. To je imperativno. Samo je pitanje vremena. Svakim danom vrijeme do oslobođenja postaje sve kraće. Sve što radimo je upravo za to", rekao je Zelenskij.

Dodaje da je situacija u Donbasu i dalje teška, posebno u područjima Severodonecka, Lisičanska, Bakhuma i Popasne.

"Iznad svega, što se tiče opskrbe oružjem, svakim danom smo sve bliže brojčanoj nadmoći nad neprijateljem", ustvrdio je ukrajinski predsjednik.

Naglasio je da će dominirati okupatora tehnološkom i konvencionalnom udarnom snagom, kao i da puno toga ovisi o ukrajinskim partnerima, od kojih očekuje dobre vijesti već sljedeći tjedan.

Osvrnuo se i na ruski napad na Mikolajiv, koji se dogodio u subotu, a gdje je pogođeno stambeno područje nedaleko vrtića te je ubijena jedna osoba, a sedam ih je ranjeno.

"To je bila meta koju je odabrala Ruska Federacija. Takvi napadi uvijek će podsjećati svijet da Rusija napokon mora biti službeno priznata kao teroristička država, država koja podržava terorizam", kazao je Zelenskij.

Dodao je da ruske snage onemogućuju evakuaciju civila iz regije Herson.

"Oni koji su sigurni u svoju poziciju ne bi donosili takve odluke. Ovo je znak slabosti. To pokazuje da nemaju što ponuditi narodu, a narod im ništa ne želi uzeti. Pribjegavaju onda uzimanju taoca", zaključio je Zelenskij.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini