ELEKTOMAGNETSKI NAPAD

Venezuela ponovno bez struje

| Autor: Hina

U Venezueli je u ponedjeljak nestanak struje zahvatio više od polovice saveznih država, prema nevladinim organizacijama i društvenim mrežama, a vlasti su za to okrivile "elektromagnetski napad".

 

Zbog nestanka struje, došlo je i do prestanka rada 94 posto telekomunikacijske infrastrukture u državi, objavila je nevladina organizacija Netblocks.

Nestanak struje prvi put od ožujka pogodio je i glavni grad Caracas.

Prekid struje dogodio se nakon niza sličnih prekida zbog kojih je velik dio zemlje nekoliko puta ranije ove godine bio u kaosu.

Predsjednik Nicolas Maduro smatra kako su za nestašicu struje krive Sjedinjene Američke Države i oporba, dok čelnik opozicije Juan Guaido krivi korupciju i loše upravljanje.

Ministar informiranja Jorge Rodriguez rekao je kako početne analize upućuju na "elektromagnetski napad kojim se pokušalo utjecati na sustav hidroelektrana" ne pružajući pri tom nikakve dokaze za svoje tvrdnje.

Guaido je na Twitteru napisao kako je vlada "pokušala sakriti tragediju kontroliranjem raspodjele količine struje u čitavoj zemlji, no neuspjeh je očit - uništili su električni sustav i nemaju odgovore".

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater