CARACAS

Veneuzeli stiglo 90 tona pomoći od UN-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Oko 90 tona medicinskog materijala kojeg šalje UN stiglo je u srijedu zrakoplovom u Caracas kao pomoć Venezueli u borbi protiv koronavirusa, objavio je ured za humanitarne poslove Ujedinjenih Naroda(OCHA).

Pomoć obuhvaća između ostalog "28.000 komada opreme za osobnu zaštitu za medicinsko osoblje koje se nalazi na prvoj liniji, koncentratore kisika, krevete za pedijatrijske službe, proizvode za provjeru kvalitete vode i higijensku opremu", navodi OCHA.

To je "prva humanitarna isporuka UN-a Venezueli tijekom pandemije virusa Covid-19", izjavio je Peter Grohmann, koordinator UN-a u Venezueli.

Prema podacima vlade predsjednika Nicolasa Madura, do sada je u Venezueli zabilježeno 166 slučajeva zaraze i sedam smrti od koronavirusa.
Prije mjesec dana Venezuela je ukinula sve dolazne i odlazne letove, a zemlja je u potpunoj karanteni  od 17. ožujka. Stanovništvu su dopušteni samo izlasci za nabavu hrane i odlasci liječniku.

Zdravstvena zajednica u Venezueli je upozorila na moguću katastrofu ako bolnice, ionako slabo opremljene s malo osoblja, budu suočene s velikim brojem oboljelih.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater