TOKIO

Udala se japanska princeza

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Princeza Mako, nećakinja japanskog cara, udala se u utorak nakon godina kontroverzi oko svoje zajednice sa zaručnikom Keiom Komurom, ali jei  odustala od tradicionalnih obreda i značajne financijske naknade.

Japanska televizija prikazala je Mako kako napušta Akasakinu carsku rezidenciju u Tokiju i oprašta se od obitelji, klanja se roditeljima i grli sestru. Carska institucija je ranije ovog mjeseca pojasnila da se ceremonija vjenčanja, banket prijema i drugi rituali neće održati i da se paušalni iznos koji se obično daje ženama iz carskog kućanstva koje se udaju za pučane, a koji iznosi 1.2 milijuna eura, ne odobrava.
 
Nećakinja cara Naruhita, koja je ovog vikenda napunila 30 godina, izgubila je svoju kraljevsku titulu kada su ona i Kei Komuro registrirali svoj brak, što je uobičajena situacija za žene iz loze, ali ona je prva u povijesti poslijeratnog Japana koja je uskratila odštetu.
 
Kći mlađeg brata cara Naruhita pretrpjela je godine kritika i odugovlačenja oko svog plana za brak s također 30-godišnjim Keiom Komuro, koji je napadnut zbog navoda da je njezina majka posudila novac od bivšeg zaručnika i da mu nije htjela vratiti.Ova svađa, koja još uvijek nije riješena, izazvala je skandal u Japanu, gdje se očekuje besprijekorno ponašanje članova carske obitelji. Vjenčanje je tada bilo odgođeno, a Kei Komuro se 2018. preselio u Sjedinjene Države kako bi nastavio studij prava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini