PRAG

U Slovačkoj broj zaraženih raste, vlada pozvala vojsku u pomoć

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Slovačka je u petak prijavila rekordan broj zaraženih koronavirusom, zbog čega je vlada pozvala u pomoć stotine vojnika koji će biti ispomoć zdravstvenim radnicima te je upozorila na strože mjere u javnom životu.

U četvrtak je prijavljeno novih 1184 osoba koje su zaražene koronavirusom, rekla je vlada u petak te se ukupan broj zaraženih u zemlji od 5.5 milijuna popeo na 16.910. Prijavljeno je 57 smrtnih slučajeva s 370 hospitaliziranih osoba u četvrtak.

"Postajem zabrinut hoće li mjere koje se primijenjene biti efikasne s tako velikim rastom pozitivnih osoba", rekao je premijer Igor Matovič na konferenciji za medije. 

Vlada je mobilizirala oko 1500 vojnika da pomažu lokalnim zdravstvenim uredima i u bolnicama, s inicijalnih 267 koji će biti uposleni preko vikenda kako bi pomogli u pronalasku kontakata zaraženih ljudi.

Slovačka je dosad izbjegavala sveopću karantenu, no propisala je nošenje maski u unutarnjim prostorima kao obaveznu mjeru, ograničivši broj kupaca u trgovinama, te je naredila restoranima i kafićima da se zatvore u 10 navečer. Također je ograničila broj sudionika na sportskim i javnim događajima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater