MOSKVA

U Rusiji listopad najcrnji mjesec, blizu 75.000 umrlih od covida

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Rusija je imala 74.893 smrtnih slučajeva povezanih s covidom-19 u listopadu, najsmrtonosnijem mjesecu od početka pandemije, objavila je u petak statistička agencija Rostat. 

Ukupan broj žrtava pandemije u Rusiji je iznosio 520.000 krajem listopada, prema Rostatu, koji ima širu definiciju smrti povezanih s virusom od vladine procjene.

Prema tom izvješću, Rusija je sa 145 milijuna stanovnika treća najteže pogođena zemlja na svijetu iza Sjedinjenih Država i Brazila. 

Prema podacima ruske vlade, na temelju restriktivne definicije smrti od koronavirusa, od početka pandemije je umrlo 278.857 oboljelih.

Početkom jeseni, Rusiju je teško pogodio novi val delta varijante koronavirusa, što je izazvalo nepovjerenje stanovništva u cjepivo. 

Rusija ima nekoliko vlastitih cjepiva, među kojima Sputnjik, ali samo 39,9 posto od 144 milijuna Rusa je u potpunosti cijepljeno.

Nakon stroge karantene u proljeće 2020. vlasti su odbile odrediti novu karantenu, kako bi ograničile gospodarske gubitke. 

Iako u zemlji nema novih dnevnih rekorda zaraženih i umrlih, brojevi su i dalje visoki s 32.930 novozaraženih i 1217 umrlih u petak.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater