DRAMATIČNA SITUACIJA U ITALIJI

U OKOLICI TRSTA RASTE BROJ ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM Regija Friuli-Venezia Giulia zatvorila sva kina, kazališta, muzeje, ali i pubove

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(EPA)

(EPA)


Situacija u Italiji vezano uz zarazu koronavirus iz dana u dan je sve dramatičnija. U nedjelju navečer izvještaj iz Ministarstva zdravstva govori o 366 umrlih, 6.387 oboljelih, ističući da je od subote navečer do nedjelje u 19 sati zaraženo 1.326 osoba više nego od petka navečer do subote navečer.

Raste i broj oboljelih u regiji Friuli-Venezia Giulia, gdje je zabilježeno 57 slučajeva, a posebice je tijekom nedjelje povećen broj oboljelih s područja Trsta i okolice.

Stoga je regija Friuli-Venezia Giulia zatvorila sva kina, kazališta, muzeje, ali i pubove. Sve školske ustanove zatvorene su još prije desetak dana i ostaju zatvorene do 15. ožujka, iako se već govori o mogućnosti da se taj rok produži do 3. travnja. U regiji Friuli-Venezia Giulia moći će raditi barovi i restorani ukoliko omoguće prostor od jednog metra udaljenosti među posjetiteljima i zabrane okupljanje većih društava.

Inače, od danas pa sve do 3. travnja zabranjeno je ulaziti ili izlaziti iz cijele Lombardije, te sljedećih gradova i mjesta u regijama: Piemonte, Veneto i Emilia-Romagna: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro, Urbino, Venezia, Padova, Treviso, Asti, Vercelli, Novara, Verbano Cusio Ossola i Alessandria.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum