ISTANBUL

Turska od ponedjeljka obnavlja letove unutar zemlje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Turska je objavila kako će obnova letova unutar zemlje postupno krenuti od 1. lipnja, a ukidaju se i mnoga od preostalih ograničenja uvedenih zbog suzbijanja koronavirusa.

Turski ministar prometa i infrastrukture Adil Karaismailoglu najavio je kako će letovi koji su zaustavljeni u ožujku zbog epidemije koronavirusa između Istanbula, Ankare, Izmira, Antalije i Trabzona ponovno pokrenuti 1. lipnja.

"Nakon dva mjeseca prvi let će biti između Istanbula i Ankare. Od 1. lipnja obnavljaju se letovi za Istanbul, Ankaru, Izmir, Antaliju i Trabzon. Linije s drugim gradovima biti će obnavljane postupno," istaknuo je Karaismailoglu.

U Turskoj se ponovno otvaraju džamije pa se mogu održavati zajedničke dnevne molitve. One će se, međutim, odvijati na otvorenome, gdje vjernici mogu održavati fizičku distancu. Trebaju nositi masku i ponijeti vlastitu prostirku za molitvu. Ako je nemaju, dobit će u džamiji prostirku za jednokratnu upotrebu.

U ponedjeljak se ponovno otvaraju kafići, restorani, parkovi, bazeni, teretane i muzeji, a koncerti na otvorenom bit će dozvoljeni do ponoći. Noćni klubovi ostaju zatvoreni. Zaposlenici javnih službi vraćaju se na posao, a vrtići počinju s radom.

Otvara se i Veliki bazar u Istanbulu, koji je detaljno dezinficiran.

Na ulazima u jednu od najvećih i najstarijih natkrivenih tržnica na svijetu, sa 61 natkrivenom ulicom i više od 4.000 trgovina, posjetiocima će se mjeriti temperatura, a njihov broj u objektu će biti ograničen.

Turska bilježi od 160.000 zaraženih i gotovo 4.500 umrlih u pandemiji koronavirusa.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini