WASHINGTON

Trump kaže da će Bijela kuća vjerojatno u utorak objaviti drugi transkript razgovora sa Zelenskijem

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američki predsjednik Donald Trump u subotu je rekao da će Bijela kuća vjerojatno u utorak objaviti transkript drugog telefonskog poziva s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem. 

"Imamo još jedan vrlo važan transkript", rekao je Trump novinarima u zračnoj luci Joint Base Andrews prije odlaska u Tuscaloosu u Alabami. 

"Dat ću vam drugi transkript jer sam se dvaput telefonski čuo s ukrajinskim predsjednikom", dodao je Trump. 

Trump je dodao da bi drugi transkript trebao biti objavljen u utorak. 

Demokrati koji su zbog toga pokrenuli istragu za opoziv Trumpa tvrde kako je Trump u razgovoru 25. srpnja, čiji je transkript Bijela kuća već objavila, vršio pritisak na Zelenskog da istraži Joea Bidena, vodećeg kandidata za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, i njegova sina Huntera koji je bio član upravnog odbora ukrajinske energetske tvrtke.

Biden je po vlastitom priznanju dok je bio potpredsjednik i glavni čovjek za Ukrajinu ucijenio američkom pomoći tadašnjeg ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka da otpusti glavnog državnog tužitelja koji je istraživao korupciju u velikoj energetskoj tvrtki Burisma u čijem je upravnom odboru bio Hunter Biden primajući 50.000 dolara mjesečno, mada nije ništa znao ni o Ukrajini ni o energiji. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter