WASHINGTON

Tri države nude se za republikansku konvenciju ako je Trump povuče iz Sj. Karoline

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Republikanci u Georgiji, Teksasu i Floridi nude se za domaćine stranačke nacionalne konvencije ako predsjednik Donald Trump ispuni prijetnju i premjesti ju iz Sjeverne Karoline.  

Trump je u ponedjeljak upozorio da bi mogao premjestiti kolovošku republikansku nacionalnu konvenciju iz Sjeverne Karoline ako će taj događaj biti podložan restrikcijama vezanim uz fizičku udaljenost zbog koronavirusa.

Trump je na Twitteru napisao da će stranka naći drugo mjesto za nacionalnu konvenciju ako demokratski guverner Roy Cooper odmah ne odgovori na pitanje "hoće li se omogućiti da prostor bude u potpunosti popunjen".

Cooperov ured odgovorio je da će se o konačnoj odluci konzultirati s epidemiolozima. "Sjeverna Karolina oslanja se na podatke i znanost kako bi zaštitila javno zdravlje i sigurnost naše savezne države".

Konvencija bi trebala početi 24. kolovoza u Charlotteu.

Republikanska čelnica Nacionalnog odbora Ronna McDaniel rekla je za Fox News u utorak da se "puno zemalja" ponudilo da budu zamjena za Sjevernu Karolinu.

Među njima su Georgia, Teksas i Florida, koje sve na čelu imaju republikanske guvernere.

"S prostorima svjetske razine, restoranima, hotelima i radnom snagom, Georgia bi bila počašćena da ugosti republikansku nacionalnu konvenciju u punoj sigurnosti", rekao je guverner Brian Kemp na Twitteru u utorak.

Republikanski čelnici na Floridi i u Teksasu slične su izjave dali u ponedjeljak.

Trump je vrlo kritičan prema demokratskim guvernerima zbog njihovog sporog otvaranja ekonomija.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum