PANDEMIJA COVIDA-19

SVE BOLJE VIJESTI IZ ITALIJE: Broj smrtnih slučajeva i dalje u padu. Nakon Uskrsa popuštanje restrikcija, normalizacija situacije početkom svibnja?

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(EPA)

(EPA)


U srijedu je u Italiji zabilježen porast broja oboljelih od koronavirusa, 1.195 u odnosu na utorak, kada ih je bilo 880. Preminule su 542 osobe, što pokazuje pad u odnosu na protekle dane.

U jedinicama intenzivnog liječenja nalaze se 3.693 osobe, odnosno 99 manje nego dan ranije, a sa simptomima je hospitalizirano 28.485 osoba, tj. 233 osobe manje nego dan ranije.

Iz Ministarstva zdravstva su zadovoljni padom broja preminulih, iako do drastičnog pada neće doći preko noći. Napominju da bi najveći pad trebao biti za dva do tri tjedna, a neki talijanski eksperti predviđaju da bi do prestanka epidemije trebalo doći krajem svibnja-početkom lipnja.

Popuštanje mjera uslijedit će nakon Uskrsa, kada će početi s radom neke proizvodne djelatnosti, a nakon 4. svibnja po malo i svi ostali. Škole, osnovne i srednje, neće se otvoriti, ocjene će biti zaključene online, a niti studenti neće imati predavanja uživo, možda samo ispite, ili će i oni biti, barem dijelom online. Što će biti s vrtićima, još nije sigurno, hoće li se otvoriti neke dežurne skupine. Kafići i restorani, te frizeri i ostali saloni, trebali bi biti otvoreni posljednji.

Jučer je stigla i vijest da je rođena kćerka prvog pacijenta koji je u Italiji obolio od koronavirusa. Matteo, za kojeg se još uvijek pouzdano ne zna gdje se zarazio, bio je više od mjesec dana u bolnici i njegovo je stanje bilo kritično. Prije nekih 15-ak dana pušten je kući i sada je postao otac. Njegova supruga, koja je tada bila trudna skoro osam mjeseci, također je bila zaražena, ali blaže i brzo je puštena iz bolnice. No, nažalost dok je Matteo bio u bolnici, preminuo je njegov otac.

<![if !supportEmptyParas]> <![endif]>

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradili&scaron;te Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini