NEW YORK

"Šokantan" nedostatak znanja o holokaustu među mladim Amerikancima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Najnovija studija otkrila je "šokantan" nedostatak znanja o holokaustu među odraslim mladim Amerikancima do 40. godine života, od kojih čak 11 posto misli da su židovi uzrokovali holokaust. 

Ispitivanje, čiji su rezultati objavljeni u srijedu, također je utvrdilo da dvije trećine ispitanika ne zna da su nacisti ubili 6 milijuna židova, dok njih 36 posto misli da je ubijeno 2 milijuna ili manje židova. 

Skoro polovica ispitanih nije znala navesti niti jedan logor smrti ili geto, koje su nacisti uspostavili tijekom 2. svjetskog rata, dok se skoro polovica njih susrela s postovima na društvenim mrežama u kojima se negira holokaust.

"Rezultati su istodobno šokantni i razočaravajući i podcrtavaju zbog čega moramo djelovati sada dok su preživjeli iz holokausta još s nama kako bi svojim pričama svjedočili",  kazao je  Gideon Taylor, predsjednik organizacije Claims Conference, koja pregovara o kompenzacijama za preživjele iz holokausta, a koja je naručila istraživanje.

Ispitivanje je obuhvatilo intervjue sa 1.000 ispitanika diljem zemlje i po 200 intervjua u svakoj od američkih saveznih država, koji su vođeni s ispitanicima starim između 18 i 39 godina.

Gledano po državama analiza je pokazala da New York ima posebno velik broj ljudi koji misle da su židovi odgovorni za holokaust, njih skoro 20 posto.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of