LJUBLJANA

Slovenija: manje vjenčanja zbog Covida-19, u travnju u Ljubljani samo jedno

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Lani su se u Sloveniji vjenčala 6672 para, ali će zbog epidemioloških mjera taj broj ove godine biti znatno manji, pa je samo u Ljubljani u prvih šest mjeseci bilo 200 vjenčanja manje u odnosu na lanjskih 418.

Najkritičnjiji je bio travanj, u jeku epidemije, kad je u Ljubljani održano samo jedno vjenčanje, u odnosu na lanjskih 60.

"Procjene su da prosječno vjenčanje u Sloveniji stoji od od 8 do 10 tisuća eura, pa se može procijeniti da je s dvjesto vjenčanja manje ostalo "neiskorišteno" skoro dva milijuna eura, navodi u ponedjeljak ljubljansko "Delo".

Zbog Coivida-19 na  civilnom vjenčanju smije biti nazočno najviše 10 ljudi, a na svadbi sa zabavom do 50, pri čemu organizator mora imati popis s telefonskim brojevima svatova i čuvati ga mjesec dana. Ženidbene proslave su zbog koronavirusa  uglavnom na otvorenom, ali se sve više vjenčanja odgađa zbog čega poslovi organizatora vjenčanja jako stagniraju.

Na to se tuže i frizeri, kozmetičkii saloni, snimatelji, prijevoznici i svi koji su pootrebni za takve događaje.

"Sve je u grču, svi čekamo što će se dogoditi", kazala je za "Delo" poznata organizatorica vjenčanja.

"Neki su parovi imali već sve spremno za vjenčanje, ali su sve odgodili. Među njima su i oni koji su na prstenju imali ugraviran datum vjenčanja, pa su ga odstranili. Mnogo je nelagode među parovima koji su planirali vjenčanje  jer su sada u neizvjesnosti što će se događati idućih mjeseci", kazao je za "Delo" jedan fotograf specijaliziran za pokrivanje vjenčanja,.

Pripreme za takve događaje traju od deset mjeseci do godine dana, ustvrdio je.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater