HIGHLAND PARK

SAD: Policija identificirala napadača, smatra ga naoružanim i opasnim

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Policija je identificirala naoružanog muškarca koji je ubio šest osoba i nekoliko ranio u povorci u povodu Dana nezavisnosti paradi u predgrađu Chicaga, Highland Parku u ponedjeljak i traži 22-godišnjeg Roberta E. Crimoa kojeg smatra naoružanim i opasnim. 

Naoružani napadač pucao je s krova na povorku u povodu Dana nezavisnosti u čikaškom predgrađu Highland Parku u ponedjeljak pretvorivši građansko izražavanje domoljublja u kaos i paniku. Najmanje 25 osoba u dobi od osam do 85 godina pogođeno u pucnjavi, tvrde liječnici. Na mjestu događaja pronađena je puška.

Predsjednik SAD-a Joe Biden i njegova supruga Jill su šokirani bezosjećajnim oružanim nasiljem koje je opet donijelo tugu u američku zajednicu na Dan neovisnosti. Ponudio sam punu potporu savezne vlade i pozvao saveznu policiju da pomogne u hitnoj potrazi za ubojicom, dodao je Biden.

U svojoj izjavi osvrnuo se na reformu zakonodavstva vezanu uz oružje koju je nedavno potpisao rekavši kako još puno toga treba biti učinjeno i dodao kako neće odustati od bore protiv epidemije oružanog nasilja. 

Pucnjava se dogodila dok je mnogim Amerikancima još u mislima oružano nasilje nakon masakra 24. svibnja u kojemu je ubijeno 19-ero školske djece i dvoje nastavnika u osnovnoj školi u Uvaldeu u Teksasu i napada 14. svibnja u kojemu je u supermarketu u Buffalu u državi New Yorku ubijeno 10-ero ljudi. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater