NASHVILLE

SAD: Pogubljen muškarac osuđen za ubojstvo bivše djevojke 1991. godine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Muškarac u Tennesseeju koji je proglašen krivim za ubojstvo svoje bivše djevojke tako što ju je zapalio u svom automobilu prije gotovo 30 godina pogubljen je u četvrtak na električnoj stolici u Nashvilleu, rekli su zatvorski službenici

Lee Hall (54) proglašen je mrtvim u 19,26 sati po lokalnom vremenu u zatvoru maksimalne sigurnosti Riverbend u Nashvilleu.

Hall je 1992. osuđen na smrt zbog ubojstva 22-godišnje Traci Crozier.

U srijedu je guverner Tennesseeja Bill Lee rekao da neće intervenirati u tom slučaju, dan nakon što je Hall preseljen u ćeliju pored komore za pogubljenje.

Hall je podnio nekoliko neuspjelih pravnih prigovora pred državnim i saveznim sudovima nakon osude za namjerno ubojstvo i podmetanje požara 1992. godine.

Vrhovni sud u Tennesseeju ovog je tjedna odbio njegov posljednji zahtjev za odgodu izvršenja jer je smatrao je jedna od porotnica bila pristrana jer je bila žrtva obiteljskog nasilja.

U četvrtak popodne, američki Vrhovni sud odbio je ponudu za 11-satnom odgodom izvršenja.

Hall je odabrao da se smrtna kazna izvrši na električnoj stolici te je tako bio četvrti osuđeni američki zatvorenik koji je na taj način pogubljen od 2018. godine. Tennessee je 2014. ponovno počeo koristiti električnu stolicu za izvršenje smrtne kazne, a koja će se koristiti ako je zatvorenik izabere ili ako smrtonosna injekcija ne bude dostupna.

Prema sudskim dokumentima, Hall je polio svoju bivšu djevojku Crozier benzinom i zapalio je u svom Nissan Pulsaru u noći 16. travnja 1991., nakon svađe izvan kuće svoje bake.

Hall je bio 20. zatvorenik u SAD-u i treći u Tennesseeju koji je pogubljen 2019. godine, prema informativnom centru za smrtnu kaznu.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini